Published On: lun, Sep 20th, 2010

La Galeria din Pod, expoziţie a lui Costel Pătrăşcan… “Jos!”

Share This
Tags

Dacă nu aţi ajuns sâmbătă la Galeria din Pod – în mansarda Centrului de Creaţie – unde şi-a vernisat Costel Pătrăşcan expoziţia umoristică intitulată sugestiv “Jos!”, nu este târziu să faceţi o vizită oricând, în această perioadă, în spaţiul amintit, care necesită aplecarea capului pentru… înălţarea stării de spirit. De ce merită ? În primul rând, pentru că expoziţia de caricatură menţionată oferă nu doar prilejul unui răgaz, al bucuriei pentru suflet şi spirit, cum spuneam -umorul fiind nu doar o calitate eminamente şi exclusiv umană -, ci şi ocazia de a medita la defecte de caracter, la defecţiuni ale societăţii, fie ele de comportament, politice, economice şi altele. Nu în ultimul rând, ne-ar putea determina să ne gândim de două ori, înainte de acţiona o dată… nu de alta, dar am putea oricând, la rândul nostru, deveni subiect în caricaturile brăileanului (prin adopţie).

Şi cu siguranţă n-o să mire pe nimeni faptul că lucrările nu sunt expuse, ci sunt aşezate de-a dreptul pe jos, subliniind atât titlul ales de Pătrăşcan, cat şi ideea de bază – ba chiar şi interogaţia deloc ascunsă a autorului “oare cât de jos mai putem coborî” şi la care, din păcate, nu se poate răspunde simplu şi uşor.

La vernisaj, alături de autor – aşa cum se observă şi în imagine – au fost colegii care au participat, în juriu, la Concursul Internaţional de Caricatură, ediţia a V-a, finalizat la Casa Tineretului în ziua de vineri – 17 septembrie – prin acordarea premiilor şi vernisarea Salonului de caricatură 2010. Astfel, au fost prezenţi – şi au subliniat meritele lucrărilor şi autorului – criticul de artă şi publicistul Tudor Octavian, caricaturiştii Mihai Stanescu şi Leonte Nastase. De asemenea, au fost prezenţi în public colegi umorişti brăileni, Stela Serbu Raducanu şi Ionel Negrut, oferind asistenţei şi mostre de talent al verbului cu umor, catrenele fiind salutate cu porţii de râs sănătos.

Acestea fiind spuse, cu siguranţă nu veţi ocoli spaţiul Galeriei din Pod şi expoziţia lui Pătrăşcan pentru care trebuie să vă aplecaţi serios… în jos.

Comentarii

comentariu

About the Author

-