Published On: lun, Sep 13th, 2010

Inceput de an scolar la Scoala “Al.I.Cuza”

Share This
Tags

Inca de la primele ore, astazi dimineata, curtea Scolii “Alexandru Ioan Cuza” din Braila era plina. Sute de buchete de flori rasareau din mainile elevilor, unii, nerabdatori sa intre in salile de clasa, iar altii, pionieri ai sistemului, intimidati de multimea ce ii inconjura.
Ca de fiecare data, festivitatea de incepere a anului scolar a debutat cu discursul directorului institutiei, care dupa urari, promisiuni si sperante impartasite cu cei prezeni, i-a ghidat pe elevi, rand pe rand la clase. Emotiile i-au coplesit atat pe elevii de clasa I, care si-au vazut pentru prima data abecedarul, cat si pe cei de clasa a V-a, care si-au lasat in urma colegii si profesorii, pasind timid spre noi aventuri educationale. Stefania Olar, eleva in clasa a V-a, ne-a declarat ca este foarte emotionata de faptul ca isi va cunoaste atat noii colegi cat si dirigintele si profesorii. Emotiile se citeau si pe chipurile parintilor care incercau sa dea drumul manutelor ce-i strangeau.
Dupa sfintirea salilor de curs si cuvintelor adresate de preot, fiecare diriginte si invatator si-a preluat clasa, pentru urmatorii patru ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-