Published On: mar, Sep 14th, 2010

În Zilele Europene ale Patrimoniului, acţiuni comune Brăila – Buzău

Share This
Tags

Ediţia a XVIII-a a manifestării Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP) se desfăşoară, la Brăila, în organizarea Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DJCPN) locale, cu respectarea temei ediţiei ZEP româneşti şi anume “Rolul patrimoniului cultural în viaţa comunităţilor locale”. După cum afirmă oraganizatorii, scopul activităţilor este acela de “a oferi posibilitatea conştientizării de către comunităţile locale a diversităţii patrimoniului naţional, a punerii acestuia în valoare, dar şi a vulnerabilităţii acestuia şi pe acest fond, a eforturilor necesare pentru protecţia şi conservarea sa”. Activităţile se desfăşoară sub genericul “Patrimoniul arhitectural – creaţie istorică şi valoare contemporană”.

Parteneri ai DJCPN Brăila sunt în acest an sunt colegii de la DJCPN Buzău, iar activităţile din programul propus pentru data de 18 septembie au loc simultan în cele două judeţe, cu participarea unor grupuri de elevi, adulţi şi persoane vârstnice. Astfel, la Brăila manifestarea se deschide sâmbătă la ora 10.00, la sediul DJCPN din strada Mihai Eminescu, în intervalul 10.15 – 11.30 urmând să aibă loc în Piaţa Traian o prezentare pentru monumente istorice semnificative din zonă – Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Teatrul “Maria Filotti”. Finalul activităţii va fi la Mănăstirea Măxineni, ctitoria voievodului Matei Basarab fiind un alt moment istoric de interes, aflată şi în plin proces de restaurare.

La Buzău, tot sâmbătă, se vor vizita parcul Crâng, Fântâna lui Mihai, tabăra de sculptură de la Măgura, Mănăstirile Ciolanu şi Bradu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-