Published On: vin, Sep 24th, 2010

Ghidul democratiei si libertatea de exprimare a presei

Share This
Tags

* acestea au fost subiectele de discutie dintre elevii Liceului “N. Iorga” si Cristian Pirvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia

Amfiteatrul Liceului Teoretic “Nicolae Iorga” a fost astazi gazda unei dezbateri organizate de Asociatia Pro Democratia Club Braila, cu tema “Ghidul democratiei”. Cristian Pirvulescu, presedintele asociatiei, a tinut un discurs sustinut de pelicula “Sindromul Chinezesc”, cu privire la libertatea presei si la depasirea limitelor legislatiei in vigoare, dar si datoria morala de exprimare a mass-media.
“Sindromul Chinezesc este un film din 1979, care in saptamana in care a fost dat publicitatii, pur si simplu a anticipat un fapt real, un accident la o centrala nucleara. Suntem aici la Braila, nu foarte departe de Cernavoda. Problema pe care o pune filmul este daca niste jurnalisti trebuie sa dea informatii referitoare la o situatie reala, chiar daca aceasta pune in primejdie afaceri rentabile si securitatea nationala. Si nu-mi pun intrebarea asta intr-un moment oarecare din istoria Romaniei, ci astazi, cand multi spun ca anumite campanii care se poarta in mass-media romaneasca sunt special coordonate impotriva unor politicieni. Intrebarea e de cat de multa libertate avem nevoie, sau daca ne foloseste la ceva libertatea? Ne foloseste la ceva democratia?” a declarat Cristian Pirvulescu, presedintele Asociatia Pro Democratia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-