Published On: lun, Sep 20th, 2010

Gazele nu se scumpesc, dar factura creste!

Share This
Tags

Fie ca aveti sau nu centrala proprie, daca locuiti intr-un apartament, sunteti obligat sa platiti un procent din factura la caldura CET-ului. Masura a fost luata astfel incat sa acopere si incalzirea scarilor de bloc, la plata careia trebuie sa contribuie toti locatarii. Astfel, debransatii ar trebui sa platesca 30% din factura CET in lunile decembrie, ianuarie si februarie si 50% in celelalte luni, aceasta suma acoperind incalzirea din spatiul comun. Pentru aceasta, locatarii trebuie sa inventarieze spatiile comune, pentru a afla cat vor avea de plata.
Marian Covache, presedintele Federatiei Uniunii Asociatiilor de Proprietari din Braila si-a aratat nemultumirea fata de masura amintita, precizand totodata ca pe parcursul iernii acestui ani nu vor fi inregistrate schimbari la pretul gigacaloriei. “Trebuie sa gasim solutii ca sa nu platim ceea ce nu consumam. Cei care sunt debransati, sau blocurile cu un singur sistem de incalzire, recte centrala termica, sigur nu au ce plati. Vreau sa va anunt pe toti ca avem o surpriza placuta, cel putin in toamna aceasta, pana la 31 decambrie, Romgazul nu a cerut majorarea pretului la gaze, ceea ce este un lucru imbucurator. Ne asteptam ca in toamna, in iarna sa avem mari probleme cu gazele, dar iata ca, pentru prima data, poate, in istoria de dupa 1989, stam putin mai linistiti in acest sens”, a declarat Marian Covache.
In ceea ce priveste reabilitarea fatadelor degradate ale blocurilor din Braila, cat si reabilitarea termica a acestora, asociatiile de proprietari sunt cele care vor suporta costurile, in final. Pe de alta parte, sustine Covache, municipalitatea ingreuneaza acest procedeu prin diferite avize de constructii care nu sunt usor de obtinut. “Vor sa promulge o lege in sensul asta, pentru a ne obliga pe noi, proprietarii blocurilor cu fatade degradate, sa le reparam din fonduri proprii. Este un lucru facut de mantuiala. Unii primari accepta, alti primari din tara nu accepta. De exemplu, la Braila, arhitectul sef din Primarie a spus ca ne va amenda cu cateva zeci de milioane daca facem ceva fara avize. Sunt blocuri cu mari probleme in Braila, blocul 11-15, din spatele Directiei Agricole, pe care de o suta de ani se chinuie sa-l reabiliteze. Braila a avut in programul de reabilitare termica vreo cateva zeci de blocuri, au ramas 11, din acestea a ramas unul, blocul 11-15, iar acum nu mai este nici asta. Deci la Braila s-au rebilitat zero blocuri. Asta pe programul de reabilitare 2007 – 2010, initiat de concetateanul nostru Vasile Muntenita. Deci a cazut. Braila nu a reabilitat niciun bloc, fata de alte municipii din tara care au reabilitat zeci de blocuri”, a spus presedintele FUAP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-