Published On: Soare, Sep 19th, 2010

EXCLUSIVITATE: Scandalul de la Spitalul Judetean se muta la Prefectura Braila

Share This
Tags

* Infobraila va prezinta, in exclusivitate, memoriul inaintat de Aurelia Chelariu, presedintele interimar al SANITAS, prefectului Dumitru Popa

Un important document se afla pe masa de lucru a lui Dumitru Popa, prefectul judetului Braila, cel care, peste 48 de ore, va sta intre reprezentantii sindicatului SANITAS si cei ai conducerii Spitalului Judetean de Urgente Braila, in speranta de a normaliza lucrurile la cea mai mare unitate spitaliceasca din Braila. Confruntati cu proteste fara precedent, atat liderii de sindicat, cat si autoritatile doresc sa  fie luate toate masurile necesare, astfel incat situatia petrecuta zilele trecute la spital sa nu se mai repete.

In exclusivitate, Infobraila va prezinta documentul care va sta la baza discutiilor dintre sindicalisti si conducerea spitalului, de data aceasta, fara prezenta garzilor de corp private, a politistilor sau jandarmilor. Semnat de presedintele interimar al SANITAS Braila, Aurelia Chelariu si de catre secretarul general Erica Tanase, documentul are urmatorul continut:

“Sindicatul Judetean SANITAS va aduce la cunostinta urmatoarele:

In data de 10.09.2010 a avut loc Comitetul Director la Spitalul Judetean de Urgente Braila, in care s-a evaluat activitatea din Comisia Paritara privind redimensionarea structurii organizatorice a spitalului. A urmat apoi o discutie referitoare la bugetul de venituri si cheltuieli al spitalului, intentia unitatii fiind de a diminua sporurile de loc de munca, de a nu mai acorda sporul de 15% pentru ture si de 100% pentru sambete si sarbatori legale.

Sindicatul SANITAS nu a fost de acord cu aceste masuri, atragand atentia conducerii unitatii ca acestea sunt ilegale, incalcand Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate, regulamentul de sporuri, Codul Muncii si Legea 330/2009.

De asemenea, s-a atras atentia ca toate sumele cuvenite drepturilor salariale trebuiesc incluse obligatoriu in bugetul de venituri si cheltuieli si respectate “in integrum”. Toate acestea au fost consemnate in procesul verbal al sedintei de Comitet Director.

Luni, 13.09.2010, a avut loc reluarea discutiei si cu celelalte sindicate reprezentative la nivel de unitate. Pozitia Sindicatului SANITAS a fost aceeasi ca in sedinta din 10.09.2010.

Mentionam ca, potrivit datelor de la CJAS Braila, exista fonduri pentru plata integrala a salariilor.

Ulterior sedintei de Comitet Director, echipa manageriala a luat urmatoarele hotarari:

Diminuarea sporului la Servciul Anatomie patologica la 50%

Diminuarea la 50% a sporului de garda

Suspendarea indemnzatiilor de conducere

Suspendarea sporului de 100% pentru sambete si duminici si zilele de sarbatori legale

Suspendarea sporului de 15% pentru ture

Mentionam ca nu am intrat oficial in posesia instiintarii privind hotararea Comitetului Director, afland din alte surse de recalcularea salariilor, fapt pentru care am solicitat aceasta hotarare pe care o anexam in copie.

Intentionam sa sesizam ITM Braila referitor la abuzurile echipei manageriale, urmand a ne adresa instantelor judecatoresti”.

Ramane de vazut daca prefectul si directorii de deconcentrate din cadrul Comisiei de Dialog Social, al carei sprijin l-au solicitat sindicalistii de la spital, vor reusi sa detensioneze situatia si sa gaseasca solutii care sa multumeasca ambele parti.

Comentarii

comentariu

About the Author