Published On: lun, Sep 13th, 2010

Eleva in clasa a VIII-a, insarcinata in luna a VIII-a

Share This
Tags

* o fata de numai 14 ani din comuna Zavoaia va rata noul an scolar, pentru ca mai are putin si naste

O adolescenta de 14 ani, din comuna braileana Zavoaia, a lipsit astazi de la deschiderea noului an scolar, pentru ca, in curand, va deveni mamica. Parintii fetei au aflat ca aceasta asteapta un copil abia in august, cand ea era deja in luna a VII-a si nu a mai putut ascunde sarcina.  Mama tinerei ne-a declarat astazi ca a vazut ca, in ultimele luni, ea incepuse sa se ingrase si a intrebat-o daca este insarcinata, insa aceasta ar negat de fiecare data. Luna trecuta, insa, sarcina a devenit evidenta, iar cand parintii au fost mai fermi in a-i cere o explicatie, adolescenta a izbucnit in lacrimi si le-a marturisit ca este gravida. Cei doi soti au aflat, astfel, cu uimire, ca fiica lor, care dormea cu bunica, fugea noaptea de acasa, ca sa se intalneasca in sat cu iubitul ei, in varsta de 19 ani. Fata a recunoscut ca a intretinut in mai multe randuri relatii sexuale cu baiatul, insa a spus ca nu si-a dat seama de la bun inceput ca a ramas insarcinata, iar cand a realizat in ce stare era, nu a avut curaj sa le spuna nimic parintilor.

“Nu ne-a spus mai din timp, asta-i toata greseala, ca am aflat tarziu si ea mi-a ascuns; am intrebat-o de mai multe ori, dar ea, ca nu-i si nu-i, asta e… Am aflat, de fapt, ca este insarcinata in august, cand era in 7 luni si nu se mai putea face nimic. Nu mi-a spus nimic pana atunci, mi-a ascuns totul”, ne-a declarat mama fetei

Pentru ca iubitul copilei nu are decat mama, iar aceasta este plecata in Italia, la munca, parintii adolescentei au fost nevoiti sa discute direct cu el despre viitorul celor doi. Speriat de consecintele faptelor sale, tanarul le-a spus rudelor fetei ca este gata sa se insoare cu viitoarea mamica, insa, pentru acest lucru, ei vor trebui sa astepte inca doi ani, pana cand mireasa va implini 16 ani. Pentru ca s-au inteles asupra faptului ca va urma o nunta, familia fetei nu l-a reclamat pe tanarul de 19 ani la politie, in speranta ca lucrurile se vor aranja de la sine.

Cum fata mai are putin si naste, parintii nu au mai lasat-o sa mearga la scoala, insa nici nu au anuntat conducerea unitatii de invatamant despre situatia ei. “Eu am auzit din zvonuri ce s-a intamplat cu ea, nu stiu nimic sigur. N-a venit s-o retraga niciunul dintre parinti, astazi ea nu a fost la deschidere…M-a suprins sa aflu ca este insarcinata, o stiam ca eleva, era o eleva la nivel mediu . Am observat de cateva ori prezenta ei la ore mai tarzii in centrul localitatii, dar altceva, nimic… “, ne-a spus astazi Sergiu Tihai, directorul Scolii din Zavoaia.

Vecinii au fost si ei uimiti sa afle ca fetita pe care o credeau foarte cuminte va avea acum un copil.  “Sunt o familie de oameni linistiti, oameni cuminti, oameni la locul lor. Pe fata o stiu, a crescut aici, sub ochii mei. Sunt doua fete la parinti, iar pe ea o stiam cuminte, nu stiu cum s-a intamplat…”, ne-a spus un vecin.

Directia pentru Protectia Copilului a demarat o ancheta in acest caz. “Cu siguranta, fetita va fi inclusa intr-un  program de consiliere psihologica. Din primele investigatii, rezulta ca in familie mai este o fetita, cu un an mai mica decat minora in cauza, deci toata familia va fi inclusa intr-un program de consiliere”, ne-a declarat Simona Cimpoaie, seful Directiei pentru Protectia Copilului Braila.

Chiar daca parintii adolescentei nu au depus reclamatie impotriva viitorului ginere, politia va desfasura si ea o ancheta, pentru stabili exact cine este tatal copilului, in vederea tragerii lui la raspundere, pentru infractiunea de act sexual cu un minor.

Comentarii

comentariu

About the Author