Published On: mie, Sep 8th, 2010

Elena Udrea viziteaza joi Braila

Share This
Tags

* ea a fost invitata la inaugurarea Drumului Marii, dupa ce acesta a fost reabilitat

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, este asteptata joi la Braila, pentru a participa la inaugurarea asa-numitului “Drum al Marii”, dupa lucrarile de reabilitare incepute anul trecut.

La ora 11, oficialitatile locale se vor intalni cu ministrul Udrea in localitatea Viziru, la ora 14 este programata o vizita la obiectivele finalizate si in curs de realizare in cadrul proiectului “Reabilitarea centrului istoric al muncipiului Braila”, iar la ora 14:30 va avea loc o conferinta de presa.

Soseaua dintre localitatile brailene Viziru si Mihai Bravu, cunoscuta drept “Drumul Marii”, este intens utilizata, dat fiind ca reprezinta o importanta comunicatie rutiera intre Moldova si Litoral. Este vorba, de fapt, despre doua drumuri judetene: DJ 211A Viziru-Cuza Voda si DJ 212 Cuza Voda – Mihai Bravu. Pentru ca nu mai beneficiase, de foarte mult timp, de investitii in reparatii capitale, Drumul Marii devenise un cosmar pentru soferi. Ca atare, autoritatile judetene l-au inclus intr-un program de reabilitare cu finantare europeana. Proiectul

“Restructurarea si largirea drumului judetean Viziru – Cuza-Voda, Mihai Bravu”, are o valoare totala de 64,79 milioane de lei, din care 46,34 milioane de lei reprezinta finantarea europeana, 5,88 milioane de lei vin de la bugetul de stat, iar 1,35 milioane de lei este contributia Consiliului Judetean Braila.

Finantarea  este  asigurata prin Programul Operational Regional 2007- 2013, Axa prioritara 2 – Imbunatatirea  infrastructurii de  transport  regionale  si locale, domeniul  major  de  interventie 2.1  –  reabilitarea  si modernizarea retelei  de  drumuri judetene,  strazi urbane inclusiv constructia  / reabilitarea  soselelor de centura. Proiectul urma sa se desfasoare pe  o perioada  de  30  de  luni,  incepand  cu  data de 30.07.2008. Executantul lucrarilor este firma MAX BOGL BAUUNTERNEHMUNG GMBH&CO.KG, in asociere cu SC TANCRAD SRL din Galati, iar supervizarea si supravegherea lucrarilor a fost realizata de BIZ ING SRL. Lucrarile propriu-zise au inceput in iunie 2009.

Comentarii

comentariu

About the Author

-