Published On: mie, Sep 15th, 2010

Dosar penal, pentru patronul firmei de paza de la Spitalul Judetean

Share This
Tags

* seful societatii de paza este anchetat pentru modul in care oamenii lui au intervenit luni, in conflictul de munca inregistrat la Spitalul Judetean

Patronul firmei de paza angajate la  Spitalului Judetean Braila, Tudorel Arbunea, este anchetat acum,  pentru modul in care au actionat luni subordonatii sai, acuzati ca ar fi  folosit spray lacrimogen impotriva personalului medical care protesta fata de reducerea sporurilor. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Braila insp. Jenel Sogor, patronul firmei DIOP este acuzat ca si-ar fi implicat subordonatii in actiuni de forta. „In legatura cu modul de interventie al angajatilor societatii specializate de paza, care a actionat ieri la conflictul spontan de munca de la Spitalul Judetean pentru Urgente Braila, comanda Inspectoratului de Politie Judetean Braila a dispus constituirea unui colectiv de politisti specializati de la Serviciul Ordine Publica, pentru stabilirea cadrului legal in care acestia au actionat. In urma verificarilor efectuate de politisti, pentru stabilirea in concret a actelor materiale savarsite de conducatorul unitatii specializate de paza si personalul aflat in serviciu in acel moment la spital, s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta si pedepsita de Art. 59 din Legea 333/2003”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei judetene.

Mai exact, articolul amintit stipuleaza: “Implicarea, de catre conducatorii societatilor specializate de paza si protectie, a personalului propriu in desfasurarea de actiuni de forta, executari silite, recuperari de debite, conflicte de munca ori de opunere la desfasurarea actiunilor de restabilire a ordinii de drept de catre autoritatile publice competente, precum si nerespectarea dispozitiilor art. 21 se pedepsesc cu inchisoare de la 1 la 5 ani, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava”.

Politistii ancheteaza insa si modul in care s-au distrus geamurile de la intrarea in pavilionul administrativ, atunci cand protestatarii au fortat usile. „Concomitent, se efectueaza verificari si sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere, fapta comisa de angajati ai spitalului, care au spart geamurile de la usa de acces in unitate, infractiune la care actiunea penala se pune in miscare numai la plangerea prealabila a partii vatamate”, ne-a mai informat inspectorul Jenel Sogor.

P.S. Potrivit informatiilor pe care le detinem, Tudorel Arbunea s-a inscris zilele trecute in filiala locala a UNPR.

Comentarii

comentariu

About the Author

-