Published On: joi, Sep 23rd, 2010

Doar 11% din posturile medicale solicitate la Braila au fost deblocate de Ministerul Sanatatii

Share This
Tags

* din cele 117 posturi solicitate de spitale si Statia de Ambulanta, nu au fost aprobate decat vreo 15

La nivelul judetului Braila , numarul de posturi medicale deblocate de Ministerul Sanatatii este mult sub cel al necesarului, asa cum a fost el transmis prin intermediul Directiei de Sanatate Publica. Potrivit directorului DSP, Valerica Avram, dintr-un total de 117 posturi cerute, au fost aprobate doar circa 11%. Avram ne-a declarat astazi ca este bine si mai putin, decat deloc: “E binevenita deblocarea unor posturi in judetul Braila , dar fata de necesarul de posturi, cerut la Ministerul Sanatatii, am primit un numar mai mic. Si acestea sunt binevenite, pentru  ca acopera o parte din deficitul de cadre medicale din judet. Din Braila s-au cerut Ministerului Sanatatii 117 posturi, repartizate astfel: Spitalul Judetean de Urgente -  21 de posturi, Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” – 45 de posturi, Spitalul de Obstetrica -Ginecologie – 14 posturi, Spitalul de Penumoftiziologie – 10 posturi, Spitalul Orasenesc Faurei – 1 post si Serviciul de Ambulanta Judetean – 26 de posturi”.

Intrebat fiind de ce s-au mai solicitat posturi la Spitalul Judetean, unde se vorbeste despre disponibilizari masive, Avram a precizat ca este vorba despre locuri de munca pentru medici: “Disponibilizarile la Spitalul Judetean se discuta pe intreg personalul, dar pentru medici exista un deficit de personal, din cauza aceasta s-au cerut 20 de posturi de medici”.

Si managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, Stefan Sinpetru, considera ca este bun orice post in plus, insa si-ar dori ca aceste decizii, privind deblocarea posturilor, sa fie luate la nivelul autoritatii administrative locale care are in subordine unitatea spitaliceasca. In acest fel, spune Sinpetru, birocratia ar fi mult mai mica si hotararile s-ar lua mult mai repede: “Ar fi necesar ca, cel putin pentru spitalele al caror management s-a transferat catre autoritatile locale, procedura deblocarii posturilor sa fie mai flexibila si sa se poata face mai simplu, pe relatia spital – autoritate locala, pentru ca, de pilda, noi ar trebui sa fim beneficiarii unei ambulante, in cadrul acestui program national, pentru care nu avem un post de ambulantier. Procedura de a crea un post de ambulantier este, in acest moment, din punct de vedere  legal, extrem de complicata si s-ar putea sa primim ambulanta si sa vedem ce post vacant putem transforma, ce circuit sa deblocam, timp in care ambulanta va sta in asteptare”.

Amintim ca, la nivelul spitalelor din judet, ministerul a deblocat doar 11 posturi, astfel: * la Spitalul Judetean Braila – 3 posturi, din care unul este pentru un medic specialist in urologie, unul, pentru  farmacist si ultimul, de asistent medical * la spitalul “Sf. Pantelimon” – 5 posturi, din care unul, pentru medic specialist psihiatru, unul, pentru farmacist si 3, pentru asistente * la Spitalul de Obstetrica Ginecologie – 2 posturi, din care unul, de farmacist si unul, de asistent medical * la Spitalul de Pneumoftiziologie – singur post, de asistent medical. La Spitalul din Faurei, ministerul nu mai permite nicio angajare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-