Published On: mar, Sep 7th, 2010

Directorul de cabinet al prefectului a fost concediat, pentru ca are salariul mare

Share This
Tags

* in schimb, Dumitru Popa a pastrat-o in functie pe ultima venita in cabinetul propriu, secretara specialista in hotarari dubioase, Daniela Vasioiu, care are salariul mai mic

Desi initial, acum circa 2 saptamani, a fost doar un zvon, concedierea directorului de cancelarie al prefectului Dumitru Popa a devenit, recent, o realitate. Zvonul a fost infirmat, la momentul respectiv, chiar de prefectul Popa, care a declarat redactorului Infobraila care i-a cerut lamuriri pe aceasta tema ca nu este nimic adevarat, motiv pentru care am ales sa nu dam publicitatii informatia. Ca sa fim mai exacti, zvonul cu pricina vorbea nu doar despre iminenta concediere a directorului cancelariei, Luiza Pricop, ci si despre faptul ca locul acesteia ar urma sa fie luat de actuala secretara a prefectului, Daniela Vasioiu.

Chestionata si ea, la momentul respectiv, directorul de cabinet Luiza Pricop ne-a declarat doar ca nu stie nimic despre o astfel de masura si ca urma sa plece in concediu. Vasioiu a negat, la randul ei, informatia si i-a declarat redactorului Infobraila ca este doar “una din multele prostii” care se scriu despre ea, fara vreo urma de adevar.

L-am intrebat astazi pe prefectul Popa care a fost motivul pentru care a renuntat la Luiza Pricop, cea care a ocupat functia de director de cancelarie din primele zile ale mandatului sau ca reprezentant al Guvernului in teritoriu si nu la alti angajati ai cancelariei. Altii, cum ar fi, de exemplu, Daniela Vasioiu, ultima angajata la acest cabinet, din motive “umanitare”, pentru ca familia sa se intretinea numai din indemnizatia de persoana cu handicap a sotului, situatie ce nu corespundea inaltelor standarde ale celei care, ani de-a randul, a trait bine din banul public.

Popa a evitat sa faca vreo referire la secretara Vasioiu, insa ne-a declarat: “A trebuit sa reducem proportional, iar aceasta reducere cu 25% s-a facut la fondul de salarii, efectiv. Dintre membrii cabinetului meu, Luiza Pricop are salariul mai mare. Daca disponibilizam din personalul cu salarii mici, ar fi trebuit sa dam afara nu 13, ca acum, ci, poate, 18 persoane. Ideea nu este de a lasa cat mai multi oameni pe strada, ci dimpotriva, reducerile acestea sa afecteze cat mai putine persoane”.

Intrebat in ce termeni s-a despartit de directorul sau de cabinet, Popa ne-a declarat: “In termeni foarte buni. Ea vine in continuare la munca, patru ore pe zi, iar acum este in perioada de preaviz”.

Luiza Pricop a refuzat astazi sa faca vreun comentariu, referitor la faptul ca prefectul a preferat sa renunte la serviciile sale, decat la cele ale secretarei specialiste in hotariri dubioase, Daniela Vasioiu.

Precizam ca potrivit datelor publicate pe site-ul Prefecturii, in luna iulie – cea mai recenta, afisata – salariul Luizei Pricop a fost de 2.394 lei, in timp cel al secretarei Vasioiu, de 1.361 lei. In ciuda salariului cu care au fost recompensate, se pare ca Vasioiu e mai pretioasa pentru prefect decat Pricop.

Comentarii

comentariu

About the Author

-