Published On: joi, Sep 30th, 2010

De Ziua Persoanelor Vârstnice – teatru şi poezie la Bibioteca „Istrati”

Share This
Tags

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” din Piatra–Neamţ, organizează o „Seară de teatru – lectură şi poezie”, eveniment programat vineri, 1 octombrie, ora 17.00, la sediul central al Bibliotecii brăilene, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Activitatea are sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, Teatrului „Maria Filotti” şi  Teatrului pentru Copii „Cărăbuş”.

 Publicul este invitat să asiste la câteva scenete în interpretarea Trupei „Arlechin” din Piatra Neamţ şi a Trupei „Ambiţioşii” din Brăila. Astfel, „Arlechin” prezintă  Careé de dame, de Gheorghe Brăescu  – în distribuţie: Dorina Macovei, Elena Ivan, Mariana Laiu, Maria Şoricuţ –  şi  Jocul de cărţi, de Gin Rummy  – cu Dorina Macovei şi Dan Iacob în distribuţie. „Ambiţioşii” au în program „CFR” şi „Justiţie” de I.L. Caragiale.

Pentru a completa seara si a pune în acelaşi context Teatrul şi Literatura, va fi şi un recital poetic sub genericul „Poezii de ieri şi de az” la care îşi dau concursul Tinca Ciucă, Lenuţa Constantinescu şi Adela Gurgu.

Evenimentul face parte din Proiectul „Teatrul – lectură, modalitate de atragere a publicului către bibliotecă” coordonat de dr. Claudiu Brăileanu şi Dan Iacob si finanţat de Biblionet – programul dezvoltat de Fundaţia Bill & Melinda Gates menit să faciliteze accesul gratuit al românilor la informaţie prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci moderne în România.

La începutul acestui an, Biblioteca „Istrati” a iniţiat un Club al seniorilor şi un Club al micilor actori, în cadrul cărora funcţionează şi câte un atelier de „Teatru – lectură”, foarte apreciat de participanţi. Dorinţa coordonatorilor acestui program şi a membrilor clubului este aceea de a prezenta spectacole în spaţii publice deschise şi în unităţi şcolare, în faţa brăilenilor interesaţi de artă dramatică şi de lectură.

Comentarii

comentariu

About the Author

-