Published On: mie, Sep 1st, 2010

Dati drumul la viteza, pe strazile Brailei!

Share This
Tags

* este solicitarea consilierului Judetean Eugen Moise, catre Politia Rutiera * sefii Politiei spun ca restrictiile de viteza in municipiu nu sunt stabilite de ei, ci de administratia locala

Consilierul judetean PC Eugen Moise este nemultumit de mai multe aspecte ce tin de circulatia rutiera din municipiu. El a profitat de prezenta, in sedinta de Consiliu Judetean, a subcomisarului Dorin Condruz, adjuctului sefului IPJ Braila si i-a semnalat acestuia mai multe probleme pentru care a cerut rezolvare. Una dintre chestiuni este legata de lipsa semnelor de circulatie pe unele din strazile orasului, alta, de restrictiile exagerate de viteza pe arterele principale: “Ma refer la lipsa semnelor de circulatie in tot orasul, mai putin prin cartiere, dar macar pe strazile principale, pe care este circulatie foarte mare. Un alt doilea aspect: va rog sa luati in calcul faptul ca sunt anumite artere de circulatie, pe care, datorita acelor 50 km/h restrictionare, noi, soferii, stam sa ne uitam unul la altul. De exemplu, Buzaului, din Bariera si pana la linia de tramvai, se poate circula cu 60 si cu 70km/h, dau un exemplu. Acele artere ar trebui ca dvs sa le descoperiti, ca sunt si sa dati drumul la flux, domnule, ca ma mir ca n-au pus si 40km/h! Nu va mai spun pe Dorobanti, de aceasta limitare si radare din semafor in semafor. Aveti nevoie de bani? Spuneti-ne, ca poate votam in plen sa va mai ajutam intr-un fel, nu… Ca ne-am algomerat, ne-am luat cate 2-3 masini unii, dar fluxul a ramas acelasi, cu 40, cu 30km/h, in alte situatii. Dati drumul, domnule, ca aveti timp dupa aceea sa luati bani, daca omul greseste! Sunt situatii in care putem sa dam drumul la viteza pana in 60-70km/h”.

Dorin Codruz a precizat ca mare parte din problemele ridicate de consilier nu pot fi rezolvate de Politie, ci de administratia locala, respectiv Primaria municipiului: “Autoritatile locale au obligatia de a identifica, atat pe raza municipiului, cat si a judetului, zonele unde semnele de circulatie nu mai corespund, din varii motive. Noi avem obligatia de a le identifica si de a propune, in cazrul municipiului, Primariei, sa ia masurile in consecinta. Deci noi doar propunem. Legat de prezenta radarelor in apropierea intersectiilor semaforizate, as vrea sa va precizez ca in municipiu, o cauza importanta a accidentelor este neacordarea prioritatii pietonilor. Avem foarte multe accidente din aceasta cauza, sunt foarte multi soferi care forteaza semaforul, trec pe culoarea rosie si accidenteaza pietoni. Legat de viteza pe diferitele portiuni din arterele municipiului, raspunsul este valabil cu cel dat anterior, in sensul ca noi trebuie sa identificam in functie de valorile de trafic, de cauzele accidentelor produse si sa facem propuneri de marire a vitezei sau de micsorare a acesteia”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-