Published On: joi, Sep 9th, 2010

Cu sprijinul Elenei Udrea, Insula Mica ar putea trece in administrarea Consiliului Judetean Braila

Share This
Tags

* este declaratia presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, care a avut o noua discutie pe aceasta tema cu ministrul Udrea in timpul vizitei sale de astazi, de la Braila

Presedintele Consiliului Judetean Braila , Gheorghe Bunea Stancu, a avut astazi o noua discutie cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, pe tema trecerii Parcului natural Insula Mica a Brailei in domeniul public al judetului si in administrarea CJ. Stancu a profitat de ocazia plimbarii pe Dunare cu vaporasul, in compania ministrului si i-a cerut din nou sprijinul in acest sens, iar dupa spusele lui, Udrea chiar l-a asigurat ca ii va acorda tot ajutorul posibil: “Insula Mica este o rugaminte mai vechea de-a mea, am avut cateva discutii cu domnia sa, am gasit-o receptiva la ceea ce inseamna Insula Mica si la ideile noastre, ca si Consiliu Judetean. Am discutat ce am putea face cu Insula Mica, daca, intr-o alternativa favorabila Brailei, ea ar deveni proprietate publica a judetului Braila si ar intra in administrarea CJ. Am putea realiza acolo multe lucruri, sigur, fara a aduce atingere Parcului natural Insula Mica a Brailei, legat de trasee turistice, cele care se preteaza la o astfel de arie protejata, am putea impleti plimbarile cu pescuitul si vanatoarea controlata, conform uzantelor nationale si internationale, legate de directive al UE. Am putea realiza un sat de vacanta pe 60 de hectare, pe malul dinspre comuna Stancuta. Eu cred ca am putea realiza un port turistic nu asa de mare, dar care sa poata deservi zona respectiva, sunt o gramada de canale, este o zona salbatica, avem si flora si fauna suficienta pentru a atrage multi turisti, sunt peste 14.000 de ha, se intinde de la Braila pana la Harsova, deci e o zona destul de intinsa, pentru a putea spera ca turistii pot gasi aici lucruri similare cu cele din Delta Dunarii. Domnia sa, in principiu – sigur, urmand cele legale -, este de acord sa ne sprijine, s-a aratat interesata de acest proiect, i-a placut in mod deosebit cum arata, asa cum am putut s-o vedem din aceste ambarcatiuni fluviale cu care noi am fost”.

Seful CJ ne-a declarat ca, dupa ce a parcurs cateva zeci de kilometri pe Drumul Marii,  Elena Udrea a fost multumita si de rezultatul final al proiectului de reabilitare, considerand ca banii au fost folositi eficient: “Doamna a gasit la Braila un drum care din punct de vedere al calitatii este cu mult peste medie, cred ca este un drum aproape de foarte bun, din punctul meu de vedere, dansa l-a gasit chiar foarte bun, distanta este destul de mare, sunt 28,3 km, acest “Drum al Marii”, cum ii spunem noi; din pacate, nu l-au realizat si cei din Ialomita, ca atunci se uneau cele doua drumuri nationale Braila – Slobozia si Slobozia – Constanta. Aprecierile dansei au fost bune, i-a placut drumul si faptul ca ne-a acordat atata atentie din punctul de vedere al fondurilor europene – eu am facut o declaratie si atunci, o fac si acum, ca este un minister care a fost alaturi de Braila si noi am fost foarte seriosi in implementarea fondurilor si una peste alta, a plecat cu o impresie buna in legatura cu drumul”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-