Published On: mar, Sep 14th, 2010

Criza de la Spitalul Judetean imparte in doua clasa politica braileana

Share This
Tags

Protestul asistentelor si brancardierilor de la Spitalul Judetean de Urgente Braila a pus pe jar partidele politice, care s-au pozitionat clar in favoarea angajatilor, insa au pareri diferite despre cauzele care au dus la situatia nedorita de a stinge un conflict de munca cu politia si jandarmii. Cei mai multi acuza Guvernul Boc de aceasta situatie, care a transferat odata cu spitalele si o multime de datorii si probleme nerezolvate. Singurii care vad vinovatii in alta parte sunt liderii PDL, care sustin ca interventia politicului in managementul celei mai mari unitati spitalicesti din Braila a facut ca lucrurile sa ajunga aici.
“Asa se intampla cand oamenii sunt disperati. Eu le inteleg disperarea, ca au familii, rate la banca, au copii pe care trebuie sa-i trimita la scoala, iar Guvernul vine si le spune ca nu le mai da bani, ca trebuie sa munceasca gratis. Eu nu incurajez violenta, dar cand guvernantii sunt surzi si orbi la nevoile celor din sistemul sanitar se ajunge in astfel de situatii, cand disperarea oamenilor depaseste orice limita. Acestea sunt efectele descentralizarii de care vorbeste inca Guvernul Boc. Ceea ce nu a reusit niciun guvern postrevolutionar a reusit sa faca acesta, sa aduca disperarea oamenilor la nivelul lui decembrie 1989″, sustine deputatul PNL Diana Tusa.
“Nu violenta rezolva o nedreptate, indiferent cat de mare este aceasta nedreptate. Oamenii au dreptul sa-si apere drepturile cu mijloace legale, dar nu prin violenta si prin distrugere. Este regretabil ca s-a ajuns aici”, a declarat deputatul PSD Mihai Tudose.
“In primul rand este o grava eroare de management ceea ce se intampla la Spitalul Judetean si acest lucru a fost posibil pentru ca a fost adus tocmai de la Constanta un om pe baza de de “pcr”, pile – cunostinte – relatii. Ca brailean, sunt convins ca exista multi concetateni care sa fie capabili sa conduca spitalul. Cat priveste interventia fortelor de ordine, trebuie sa luam in calcul cauza acestui eveniment: un management prost al spitalului, inclusiv in alegerea firmei de paza. Este evident ca trebuie sa cheltuim banii pentru sanatate, pentru invatamant, insa acest lucru trebuie facut cu adevarat pentru acestea, ca sa nu mai ajungem in astfel de situatii”, a spus presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu.
“Acesta este rezultatul politicii duse de guvern de a transfera autoritatilor locale spitalele cu datorii cu tot. Nu este de mirare ca se intampla aceste demonstratii de forta ale oamenilor, disperati ca nu mai au ce pune pe masa. Frica zilei de maine i-a adus aici, in aceasta situatie”, a declarat senatorul independent Constantin Sever Cibu, seful UNPR Braila.
“Iata managementul defectuos la ce conflict de munca a dus! Nominalizarea facuta de Stancu, a doamnei Rodica Sin, la Spitalul Judetean, a dus la asa ceva. Aceasta nu a facut decat ce i-a dictat Stancu. Este inadmisibil ca nimeni din Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean nu a reusit sa negocieze cu sindicatele. Liderii celor doua partide care compun noua alianta nu au fost in stare sa nominalizeze oameni care, prin ceea ce fac, sa evite astfel de situatii. Starea de nemultumire a oamenilor este justa si binevenita, pentru ca una era sa-ti comunice sindicatul ca esti disponibilizat si alta sa afli pe cai ocolite. Consider incalificabil modul brutal in care au reactionat angajatii firmei de paza. detest firma care, prin actiunea ei, a dus la interventia Politiei si Jandarmeriei, care au actionat, asa cum este si normal, insa trebuie sa-i cerceteze pe cei care au improscat cu gaze lacrimogene oamenii. As ruga CJ si cele doua partide care compun alianta sa ia masuri impotriva CA de la spital si a managerului Rodica Sin”, a spus deputatul PDL Viorel Balcan.

Comentarii

comentariu

About the Author