Published On: joi, Sep 23rd, 2010

Cristian Pîrvulescu discută cu elevii brăileni despre libertatea presei

Share This
Tags

* preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia va fi prezent vineri, la Brăila, la două manifestări * la una dintre acestea, va participa în calitate de moderator

Asociaţia Pro Democraţia Club Brăila organizează vineri, 24 septembrie 2010, începând cu orele 14.00, în amfiteatrul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”, dezbaterea adresată elevilor de liceu „Despre libertatea presei. Cât de departe poate merge libertatea de exprimare într-o democraţie?”. Invitatul acestui eveniment este Cristian Pîrvulescu, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia.

“Dezbaterea face parte din proiectul „Ghidul democraţiei”, finanţată de Fundaţia Hanns Seidel. Proiectul îşi propune să recâştige spaţiul educaţiei, ca un spaţiu deschis societăţii civile si are ca obiective crearea unei forme durabile de interacţiune între tinerii români interesaţi de politica românească si stimularea implicării tinerilor în procesul decizional din România.

Pentru aceasta vor fi organizate 10 conferinţe pe diferite teme în 10 licee din Romania, Brăila fiind una dintre locaţiile selectate pentru acest proiect. Tinerilor participanţi la conferinţă li se va prezenta şi proiectul „Parlamentul tinerilor” şi vor avea ocazia de a fi selectaţi pentru acest eveniment.

Un regim democratic devine mai puternic atunci când din ce în ce mai mulţi cetăţeni fac uz de acesta şi se integrează cu adevărat într-un sistem social comun, participând la viaţa comunităţii”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de APD Club Brăila.

Tot vineri, dar de la ora  11, la Sala Rondă a Prefecturii, Cristian Pîrvulescu va modera o masă rotundă pe tema „Efectul de bumerang. Se poate imbunatăţi participarea electorală prin modificarea legislaţiei?”. Cu această ocazie, vor fi analizate cele mai importante aspecte privind legislaţia electorală pentru modificarea cadrului legislativ, în vederea unificării practicilor electorale la nivelul tuturor tipurilor de alegeri şi pentru eliminarea posibilităţilor de fraudă.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai partidelor politice din România, ai instituţiilor publice centrale şi ai organizaţiilor neguvernamentale. Acţiunea face parte din proiectul „Pentru alegeri de nota 10”, implementat de către Asociaţia Pro Democraţia (APD), în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale (CENTRAS) şi finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Comentarii

comentariu

About the Author

-