Published On: mie, Sep 29th, 2010

Consilierul judetean Steluta Dan, la un pas de a fi exclusa din PSD

Share This
Tags

* conducerea organizatiei o banuieste ca s-a lasat momita de PDL cu o functie in minister si acum voteaza dupa cum cer interesele democrat-liberalilor * PSD-istii isi explica prin aceasta tradare si faptul ca Dan a fost numita in inspector scolar, in timp ce alti dascali social-democrati isi pierd functiile de directori

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, o banuieste de colega sa de partid, Steluta Dan, ca s-a dat de partea adversarului politic, respectiv PDL-ul si ca s-a lasat cumparata cu un post de inspector scolar si o promisiune pentru un post in ministerul Educatiei. Conducerea PSD a devenit suspicioasa cand Steluta Dan a fost numita inspector scolar, in timp ce alti profesori, membri PSD isi pierd scaunele de directori. O alta suspiciune este ca Dan nu a contribuit cu votul sau la eliberarea din functie a vicepresedintelui CJ Giana Patrascu, membru PDL, iar anuntata lipsa a consilierului amintit de la sedinta CJ de maine, in care PSD are nevoie de toate voturile sale, ca sa treaca   niste proiecte de hotarare, a pus paie pe foc. Stancu este dezamagit de tradarea pe care o banuieste din partea colegei sale si are de gand sa ia masuri: “Ea este un abonat la functii administrative, de consilier, in cazul nostru. Este o discutie si in PSD pe tema asta, a fost promovata, ajutata foarte mult de mine si se pare ca dumneaei are alte apucaturi, probabil ca drumul politic alaturi de Balcan si Titiu este mai important decat  cel de la PSD si se pare ca interesul personal este mult mai important pentru dumneaei decat interesul  general al PSD-istilor. Nu vom lasa lucrurile asa, probabil ca vom face o analiza foarte curand in ceea ce o priveste, pentru ca este banuita ca functia pe care a primit-o la inspectorat este legata de nevotarea in Consiliul Judetean, in bloc, din punct de vedere politic, a eliberarii din functie a doamnei Giana Patrascu si atunci i s-a dat ca recompensa… Chiar lui Meirosu (Emilia Meirosu, fost director al Scolii “Fanus Neagu”, inlocuita recent din functie – n.r.) i s-a spus: “Daca votati si dvs impotriva, acum aveati postul de director in continuare”, chiar doamna Meirosu mi-a spus, am discutat cu dumneaei pe tema asta. In conditiile astea, oi fi eu presedintele PSD la judet, dar nu sunt singur pe acolo. Va trebui sa o punem in discutie si orice se poate intampla”.

Intrebat daca este posibil sa se ajunga chiar la sanctiunea maxima, de a fi exclusa din partid, liderul PSD a raspuns: “N-o s-o dau eu afara, o sa propun colegilor o masura care poate sa fie si cea pe care mi-ati sugerat-o dvs. Sigur ca eu ma gandesc de ceva timp la lucrul asta, ea nici la sedinta de maine la Consiliul Judetean nu este prezenta, in conditiile in care si maine este un proiect de hotarare la care sunt necesare doua treimi din voturi, ca sa treaca. Noi respectam latura profesionala, nu avem nicio problema cu latura ei profesionala, avem profesori poate si mai valorosi decat dansa si mai putin valorosi, dar atat timp cat esti inregimentata politic si esti consilier, trebuie sa respecti votul si discutia din partid. Chiar daca este un partid democrat, ne certam in interior cat dorim, dar atunci cand am ajuns la o concluzie, trebuie sa votam in interesul partidului. Comportarea sa este ciudata, multe guri o asociaza cu Balcan ( Viorel Balcan, lider PDL Braila – n.r.), eu nu as asocia-o cu Balcan, ca sunt diferiti, ca si nivel. Ea, din punct  de vedere profesional, este o buna profesionista, dar se pare ca mai mult o intereseaza sa fie pe un scaun de conducere in minister decat o intereseaza partea de consiliu”.

Intrebat daca are informatii clare ca Stelutei Dan i s-ar fi promis un scaun in minister, seful PSD a confirmat: “Da, am si semnale si i s-a si promis”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-