Published On: mie, Sep 22nd, 2010

Conflict intre o angajata a Spitalului Judetean si un agent de paza

Share This
Tags

* femeia sustine ca a fost lovita in plina figura de paznic, pentru ca incerca sa intre in curtea unitatii cu masina * barbatul declara ca  soferita a fortat intrarea, desi i-a spus ca nu are voie si ca l-ar fi lovit cu masina

La numai cateva  zile dupa infruntarea dura dintre salariatii Spitalului Judetean Braila si agentii firmei de paza din unitate, un nou incident intre un salariat si un paznic a avut loc miercuri dupa-amiaza. Potrivit declaratiilor Lilianei Popescu, ce lucreaza la centrala telefonica a spitalului, conflictul a inceput atunci cand ea a incercat sa intre cu masina in curtea unitatii, pentru a o parca pe locul pe care-l foloseste de ani de zile. Popescu spune ca paznicul a refuzat sa ridice bariera si s-o lase sa treaca, iar cand, intr-un final, a patruns in curte, acesta ar fi lovit-o cu pumnul in figura, iar socul a fost atat de puternic, incat a lesinat. Centralista ne-a povestit ca a fost scoasa din masina de cativa colegi din spital, care au ajutat-o sa-si revina in simtiri.

“Lucrez la Spitalul Judetean Braila de 22 de ani. Detin o masina cu care intru in incinta spitalului de vreo sase ani, locul meu de parcare este in fata chioscului, unde nu parcheaza conducerea spitalului sau doctorii. Am inteles ca s-a dat dispozitie de la conducere ca angajatii spitalului nu mai au voie sa intre cu masina proprietate personala in curtea spitalului. Eu lucrand de atatia ani de zile aici, consider ca aceasta este o discriminare si nu mi se pare corect ca eu sa raman cu masina sambata, duminica, sarbatorile legale, Pastele, Craciunul, Revelionul, sa stau afara, atat timp cat locurile de parcare sunt goale in acest spital. Am venit la munca, gardianul nu a vrut sa-mi ridice bariera la inceput, intr-un final mi-a ridicat bariera si in timp ce am intrat pe poarta spitalului, am primit un pumn in fata si nu stiu ce s-a mai intamplat. Am lesinat, au fost martori angajatii schimbului I de la UPU, au vazut faza, au venit repede la masina, in momentul in care s-a oprit mototul masinii si-au dat seama ca am lesinat, m-au scos din masina si mi-am revenit”, ne-a spus Liliana Popescu.

Centralista a precizat ca va face reclamatie impotriva paznicului: “Normal, normal, merg mai departe, pentru ca nu se poate, astazi am fost batuta eu, maine o sa fie batut alt angajat si am ajuns sa ne fie frica sa venim la locul de munca, ba ca suntem batuti, ba ca suntem amenintati ca “aveti grija ce vorbiti, aveti grija cum va comportati, ca maine s-ar putea sa nu mai fiti” “.

In ceea ce-l priveste, agentul de paza Stanciu Raileanu ne-a declarat ca nu este prima oara cand Liliana Popescu face probleme, fortand intrarea cu masina in curtea spitalului. El a precizat ca a primit de la conducerea unitatii o lista cu masinile carora trebuie sa le permita accesul inauntru si i s-a spus ca restul trebuie sa fie parcate afara, lucruri pe care i-ar fi explicat centralistei, fara sa o convinga, insa, sa intoarca. Pentru ca soferita a ramas cu masina in fata barierei si ar fi refuzat sa elibereze drumul unei Salvari ce venea cu un bolnav la spital, paznicul a ridicat bariera, iar aceasta a intrat. Atunci, spune Raileanu, a avut loc altercatia, insa el n-ar fi lovit-o pe femeie, ci doar ar fi “zgaltait-o de umeri”: “A dat  peste mine cu masina, aici, eu i-am zis ca n-are voie. Eu nu am lovit-o, am luat-o de umar si am zgaltait-o asa si i-am zis ca n-are voie sa intre. Noi, de vreo 10 zile, avem mereu probleme cu ea, vine si parcheaza ba aici, ba pe locul altor medici si nu vrea sa inteleaga sa nu mai intre cu masina”. Barbatul ne-a mai declarat ca i-a aratat soferitei lista cu masinile care au voie sa intre si sa parcheze in curtea spitalului, insa aceasta i-ar fi mototolit-o si ar fi aruncat-o pe jos.

Un barbat care venise la spital cu o ruda bolnava si a urmarit toata scena sustine insa ca ar fi vazut cum soferita a fost lovita peste fata de agentul de paza.

Conducerea spitalului va face verificari in acest caz. Dupa cum ne-a declarat directorul medical Florentina Prisacaru, paznicul avea instructiuni clare sa nu-i permita femeii accesul in curtea spitalului, “pentru ca nu este medic si nu face parte din lista persoanelor care beneficiaza de un loc de parcare in curtea unitatii”. Prisacaru a vorbit despre “o altercatie verbala” despre care are cunostinta, dar si despre faptul ca se va declansa o ancheta, pentru a stabili exact ce s-a intamplat intre cele doua parti.

Politia a fost si ea anuntata, iar oamenii legii au audiat miercuri dupa-amiaza atat paznicul, cat si centralista.

Comentarii

comentariu

About the Author