Published On: vin, Sep 10th, 2010

Chiru face Partidul Poporului la Braila cu Violeta Vasile si Adrian Zamfirache

Share This
Tags

* fostul lider PDL Gheorghe Chiru si-a luat alaturi fostul director al Spitalului de Psihiatrie si un fost lider taranist, ca sa faca un partid nou * Vasile si Zamfirache vor fi vicepresedinti ai PP Braila

Fostul primvicepresedinte PDL Gheorghe Chiru n-a stat pe tusa decat cateva saptamani, dupa ce a primit caronas rosu de la democrat-liberalii braileni si-a urcat din mers in barca Partidului Poporului, la carma careia a trecut, cel putin pentru o vreme. Astfel, Chiru a demonstrat adevarul zicalei ca orice sut in fund e un pas inainte, un pas care-i va da ocazia sa joace contra fostilor sai colegi si sa le aplice loviturile de pedeapsa pe care n-a apucat sa le execute, pe vremea cand erau in aceeasi tabara. Noul lider PP ne-a declarat ca, la iesirea din PDL, ce i-a lasat un gust amar, nu avea de gand sa revina atat de repede in politica, insa a fost solicitat de “cineva care a vrut sa nu ma lase sa stau pe afara”. Chiru a precizat ca propunerea a venit dupa ce a plecat din PDL, nu inainte: “Dupa, nu a fost nicio chestie premeditata, pur si simplu ne-am intalnit in 2-3 randuri, acum o saptamana am avut o intalnire decisiva si acolo s-a stabilit in linii mari ce vom face impreuna, eu urmand ca intr-o saptamana sa vin cu o formula de echipa, formula pe care am prezentat-o alaltaieri seara la Bucuresti. Ma bucur ca nu m-au lasat altii sa stau pe tusa, adica am avut un gust amar, in sensul ca am fost in posibilitatea de a vedea guvernarea din trei locuri diferite, prin trei prisme, in mandate diferite si in loc sa constat o imbunatatire a actului politic, a celui administrativ, a insasi organizarii din interior a unei formatiuni, am vazut ceva care m-a intristat, ca pana la urma, daca te duci acolo, esti consecvent si iti propui sa faci ceva si constati invers, senzatia si gustul e amar”.

Intrebat daca a acceptat din prima propunerea de a se ocupa de Partidul Poporului la Braila, Chiru ne-a declarat: “ Din prima… eu nu pot spune ca a trebuit  sa fac pe fata mare, pentru ca e locul unde-mi place, politica a fost si va ramane ceva care-mi place si a fost o prelungire a discutiei, lucrurile au mers pe un fagas normal, cred eu, atata vreme cat m-am prezentat acolo, la o prima discutie, ma interesa si urmand a doua discutie, au fost clar si ei interesati”.

El sustine ca nu a cerut nicio functie, ci a trimis la Bucuresti, ca sa se discute cu liderii centrali, mai multi colegi, cu care si-a dorit sa faca o echipa, inclusiv o parte din cele circa 50 de persoane din PDL – sustine el – care l-au urmat, la plecarea din acest partid. Chiru ne-a mai declarat ca intentioneaza ca viitoarea organizatie sa includa in structurile de conducere oameni din toate categoriile sociale, mai ales in contextul in care, spune el, a fost abordat telefonic de “o lume pestrita”, dupa ce, intr-una din zilele trecute, a aparut la OTV, in calitate de coordonator al comitetului de organizare PP de la Braila: “Asa as vrea si cred ca asa e normal, ca reprezentarea doar dintr-o zona dezechilibreaza si gandirea, acolo, in bucataria interna, chimia aia care ar trebui sa se realizeze normal e deficitara, lipsesc elemente. Asa, fiind si de acolo si de acolo…”.

Liderul local PP Braila ne-a povestit ca a discutat la Bucuresti direct cu Dan Diaconescu si cu presedintele comitetului de initiativa, Simona Man.

Chiru ne-a vorbit si despre echipa cu care va incepe organizarea PP la Braila: ”Unul dintre ei il cunoasteti, e amicul meu de mult, Adrian Zamfirache, o sa ma inteleg cu el asa cum ne-am inteles acum ani de zile, este un tip pe care eu l-am apreciat, fiecare avem si bune si rele, eu intotdeauna am luat de la el cele bune. Mai este un avocat, Telegan Constantin, nu cred ca va spune prea mult, dar se desfasoara mai mult la Galati, ca si activitate, dintre cei care au fost in PDL, Ionut Butea, o sa va surprinda intr-un fel, Violeta Vasile, in sensul ca ea a dorit sa fie cu noi si din punctul asta de vedere eu nu am avut nicio rezerva. O cunosc de foarte multa vreme, ne stim de mult, pot sa spun ca eu am adus-o in politica – nu eu am adus-o director la Spitalul de Psihiatrie, toata lumea a spus ca eu, dar nu, a fost o decizie in interior acolo, la PDL, s-a luat asa cum s-a luat si a fost buna, din cate am vazut si ce am auzit, dar reactiile si pozitiile fiecaruia acum sunt discutabile. E o persoana tanara, s-a dovedit ca acolo, cat a stat, si-a facut treaba, eu am vorbit cu oameni care nu aveau nicio treaba cu politica si au zis ca e OK. Ea si-a dat demisia din PDL dupa mine, la vreo doua zile. Din punctul asta de vedere, am apreciat faptul ca si-a facut treaba. Alte nume … nu pot sa spun ca ceilalti sunt foarte, foarte cunoscuti, dar au fost alaturi de mine in timp: Enachescu Cristian, suntem colegi de 15 ani, m-a urmat in PDL; pentru organizatia de tineret am propus-o pe Carmen Petre”.

Chiru a precizat ca el va fi presedinte la organizatia judeteana PP, iar cei amintiti anterior vor fi vicepresedinti.  In plus, el ne-a declarat ca accentul trebuie pus pe activitatea de organizare din teritoriu, pentru ca in municipiu lucrurile se rezolva mult mai usor.

Potrivit unor surse din interior, au fost mai multe persoane interesate sa se implice in organizarea PP la Braila, iar doua dintre aceste nume sunt Daniela Vasioiu si Simona Draghincescu.

Gheorghe Chiru a avut insa cu amandoua experiente neplacute, ce dateaza din anul 2008, in preajma alegerilor locale. Potrivit informatiilor noastre, cu Daniela Vasioiu, Chiru, in calitate de presedinte PNT Braila, a negociat inainte de  alegeri, cand i-a propus acesteia sa intre, alaturi de sotul sau, Horia Vasioiu, la taranisti. Cei doi parasisera de curand PDL-ul, ofuscati ca cel din urma nu primise functia de presedinte al partidului nou-format, insa inca mai traiau cu iluzia ca reprezinta ceva in politica locala ca persoane, fara a avea partidul in spate. Chiru ii propusese Danielei Vasioiu sa candideze la Primaria municipiului, iar el urma sa o faca la Consiliul Judetean. In plus, liderul PNT le oferise oamenilor sotilor Vasioiu locurile din fruntea listei cu candidati ai partidului la CLM si CJ. In perioada respectiva, Daniela Vasioiu, care tot flutura pe piata un sondaj de opinie potrivit caruia ea ar fi atras circa 40% din voturile electoratului, avea nasul pe sus si a fost jignita de propunerea de a se alatura unui partid atat de mic.  A candidat ca independent si a obtinut un scor mai mic decat cel al candidatului PNT, Simona Draghincescu.

Pe Draghincescu, Chiru a cooptat-o in partid pe ultima suta de metri, insa surse din interior sustin ca din primul moment, intre cei doi au avut discutii in contradictoriu si s-a ajuns, in final, la meciuri grele, dupa care Draghincescu a parasit barca taranista. Tot din surse din interiorul partidului aflat in plina constructie, in aceste zile, se pare ca liderii centrali PP au facut oarece verificari in teritoriu, cand au primit ofertele respective, din partea diferitelor persoane, iar alegerea finala a fost Gheorghe Chiru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-