Published On: lun, Sep 27th, 2010

Chiru are senzatia ca-i singurul tanar politician destoinic din Braila

Share This
Tags

* presedintele Partidului Poporului se plange ca nu are concurenta printre tinerii din politica locala si se plictiseste, cand n-are contracandidati de nivel inalt

Noua conducere a filialei locale a Partidului Poporului ar o parere destul de proasta despre tinerii implicati pana acum in politica judeteana. Vicepresedintele PP, Ionut Butia, este de parere ca unii dintre tinerii care au ajuns in esalonul I al politicii locale sunt simple marionette, care repeta ceea ce li se spuna sa declare: “Aceasta generatie tanara la Braila este deprimata, este dezamagita, fara speranta, cu atitudinea asta, la ultimele alegeri nu s-au prezentat la votare. Noi mizam foarte mult pe aceasta generatie tanara, care cred ca la urmatoarele alegeri va face diferenta, prin prezentarea lor la vot.

Noi nu suntem niste persoane care sa avem in spate alte persoane, care sa ne invete ce sa vorbim si ce sa spunem. In politica braileana, stiti, nu, ca se vorbeste ce se spune. Noi nu facem acest lucru, vorbim ceea ce gandim, nu suntem condusi de alte personaje”.

Intrebat ce exemple ar putea da de “persoane care vorbesc ce li se spune”, Butia a spus: “Nu cred ca e momentul acum… Chiar dvs ati scris, presa si …. Unii de la PNL… Nu as vrea sa dau nume, ca nu mi-am propus chiar de astazi sa incep o campanie agresiva la adresa celorlati… Catalin Boboc, care este presedinte la PNL si vreau sa ma opresc astazi aici… Nu este momentul…”.

La randul sau, presedintele PP Braila, Gheorghe Chiru, ne-a explicat ca mare plictiseala in viata politica locala, cand e vorba despre activitatea tinerilor si chiar regreta ca n-are cu cine sa-si intreaca fortele, fiindca toti sunt o apa si-un pamant: “Sunt baietii care, din pacate, la trei zeci si ceva  de ani, asa cum am spus-o de multe ori, li se invarte cheita la inceputul saptamanii si merg cu contactul asta pana la sfarsitul spatamanii, cand Varga sau Stancu vine si le intoarce inca o data cheita, pentru saptamana viitoare. Sunt saptamani cand, din greseala, sau eu stiu, din inertie, o dau numai la jumatate si-i vad pe astia morti la jumatatea saptamanii. Problema a una mare la Consiliul Judetean, avem vicepresedintele la CJ care nu a scos un cuvant doi ani. e o problema, noua generatie. Vorbesc pentru o situatie si referitor la o generatie care va sa vina. Atata vreme cat nu putem scoate doua vorbe nedirijati, nu avem ce cauta in niste functii, chiar daca sunt numiti sau facuti acolo, in spate, construiti din ceva. Ii invit, daca vor sa ne creeze si noua un pic de probleme, ca mi-ar fi greu sa ma duc la alegeri fara sa am adversari.

Asa, ii invit sa ma provoace si ei putin, ca deocamdata, cu generatia asta plina de avant si entuziasm, sa ma ierte Dumnezeu!”.

Intrebat daca vede macar un tanar din orice partid local, care sa i se para valoros, Chiru a punctat: “Realitatea este ca avand in fata o generatie destul de opaca – si ma refer la cei care au condus Braila 20 de ani -, astora le-a fost destul de greu sa faca fata in batalia asta, pentru  accede la functii, pentru a candida, nu au avut nicio sansa, dar consider ca ar fi cazul sa inceapa niste exercitii, cu genuflexiuni si flotari, pana ajung la alergare de anduranta si poate dam testul Cooper impreuna, peste un an si jumatate. Ma intereseaza faza asta, pentru ca traiesc cu ideea ca noua generatie va veni totusi la Braila – si nu ma refer neaparat la Chiru, vorbesc despre colegii nostri, prietenii nostri, care  trebuie sa conduca orasul in perspectiva imediat urmatoare”.

Intrebat daca are senzatia ca alearga singur pe culoar, Chiru a raspuns: “In politica de zi cu zi, la nivel generatiei mele, da, cu toata lipsa de modestie”. Atentionat ca a cam schimbat culoarele, in ultimii ani, el a spus; “alerg si-mi fac treaba acolo unde sunt”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-