Published On: joi, Sep 30th, 2010

CF Brăila: „Ciobi”, prezentat oficial

Share This
Tags

* Liviu Ciobotariu a fost instalat oficial ca antrenor principal la CF Brăila* „Ciobi” va fi ajutat de Gabi Mărgărit şi are ca obiectiv clasarea Brăilei între primele şase echipe* Ciobotariu şi Mărgărit au condus deja primul antrenament al dunărenilor

Aşa după cum anunţase miercuri seară, prin vocea preşedintelui Gheorghe Bunea Stancu, conducerea CF Brăila l-a ales pe Liviu Ciobotariu ca înlocuitor al lui Daniel Timofte la cârma grupării dunărene. „Vreau să redresez echipa, nu să încerc s-o redresez”
În această dimineaţă, în jurul orei 09:30, Ciobotariu a descins la Stadionul Municipal din Brăila pentru a fi prezentat oficial atât jucătorilor cât şi iubitorilor fotbalului brăilean. „Am venit la Brăila să redresez corabia aflată în derivă în acest moment, nu să încerc să redresez corabia. De asemenea, îmi doresc să readuc publicul brăilean la stadion, oamenii să-şi regăsească plăcerea de a veni la stadion să vadă echipa. Ştiu că este greu, nu este un moment bun pentru fotbalul brăilean, dar eu sunt un om hotărât căruia îi plac provocările”, au fost primele declaraţii ale lui „Ciobi”.
La rândul său, preşedintele Stancu a ţinut să-i reconfirme tehnicianului sprijinul său total de care se va bucura la Brăila. „Domnul Ciobotariu are referinţe bune, a realizat lucruri frumoase atât la Dunărea Galaţi cât şi la CS Otopeni. Am speranţa că va reuşi rezultate bune şi la noi. Am discutat cu dânsul, ne gândim împreună la un proiect pe termen lung, care sper să se finalizeze cât mai frumos pentru suporterii brăileni. Deocamdată, dânsul a acceptat că o clasare pe locurile 1-6 la finalul actualului sezon nu reprezintă ceva exagerat, acesta fiind şi obiectivul pe care chiar dumnealui şi l-a stabilit. Anul viitor, dacă vom fi sănătoşi şi treaba va merge bine, poate vom încerca şi o promovare în prima divizie, dar eu zic să nu ne grăbim şi să o luăm metodic. Acum, important este ca echipa să depăşească momentul nefast pe care îl traversează”, a spus Stancu.

„Nu suntem Barcelona”

În ceea ce priveşte componenţa staffului tehnic, Ciobotariu va fi ajutat de Gabriel Mărgărit, fost jucător al Daciei Unirea şi unul dintre colaboratorii constanţi ai lui „Ciobi”. În ceea ce-l priveşte pe fostul secund al echipei, Nicu Rotaru, acesta va fi păstrat în cadrul clubului, urmând să i se încredinţeze o grupă de juniori pe care să o pregătească. „L-am lăsat pe dânsul să-şi aleagă antrenorul secund, nu i-l pot impune eu. Mi-a spus că este un om serios, cu care colaborează bine şi pe care îl vrea lângă dânsul. Fostul secund va rămâne, cel mai probabil, în cadrul clubului. Totuşi, trebuie să fim realişti, nu suntem FC Barcelona sau Inter Milano ca să avem un staff format din nu ştiu câţi oameni. Noi suntem Brăila, iar posibilităţile sunt ceva mai reduse”,a precizat preşedintele Stancu.
După prezentarea oficială, Ciobotariu şi Mărgărit au condus prima şedinţă de pregătire a brăilenilor. Antrenamentul nu a fost unul de intensitate maximă, mai ales că cei doi tehnicieni nu cunoşteau lotul de jucători. „Pentru ei, meciul de sâmbătă cu FC Snagov va fi un adevărat test. Fiecare are şansa lui, recunosc că nu îi cunosc, aşa că nu voi avea nici un fel de preferinţă faţă de unul sau celălalt. Pentru mine, ca antrenor, doar forma jucătorului va decide cine intră pe teren şi cine nu, nimeni nu este titular de drept”, a conchis noul antrenor principal al CF Brăila.

Cine e Ciobotariu

În vârstă de 39 de ani, Liviu Ciobotariu a evoluat ca jucător pe postul de fundaș central. Primul său club din carieră a fost Progresul Bucureşti, pentru care a debutat în 1989, când echipa evolua în Divizia C. A evoluat timp de nouă sezoane la Progresul, alături de care a atins cele mai mari performanțe ale clubului în campionat, locul doi în edițiile 1995 – 1996 şi 1996 – 1997 și a jucat în finala Cupei României din 1997.
În 1997 a semnat un contract cu Dinamo Bucureşti, unde a evoluat timp de doi ani și jumătate, necâștigând niciun trofeu. La jumătatea sezonului 1999-2000, Ciobotariu a acceptat oferta venită din partea echipei belgiene Standard Liege care a plătit în schimbul său 1,2 milioane de dolari. În Belgia, a mai evoluat pentru Mons și Antwerp.
Ciobotariu a evoluat în 32 de meciuri pentru echipa naţională, marcând trei goluri.
Ca antrenor a debutat în 2007, la CS Otopeni, echipă cu care a reuşit promovarea în prima divizie. Printre „bornele” sale ca antrenor se mai numără Pandurii Târgu Jiu, Dunărea Galaţi şi Internaţional Piteşti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-