Published On: joi, Sep 30th, 2010

CET-ul sa-si scoata tevile in exteriorul blocurilor!

Share This
Tags

* este o noua solutie data de politicienii locali, pentru evitarea platii fortate a contravalorii agentului termic furnizat de CET, de catre locatarii debransati de la retea * ideea este a liderului PP, Adrian Zamfirache 

Noile reglementari legale cu privire la plata, de catre locatarii debransati de la reteaua de termoficare, a unei cote-parti din contravaloarea agetului termic furnizat de CET in blocuri continua sa starneasca reactii. Secretarul general al organizatiei judetene a  Partidului Poporului, Adrian Zamfirache, isi aminteste ca o astfel de discutie a mai fost purtata  in timpul  guvernarii Tariceanu 1, dar a fost abandonata ideea, dupa aceea: “Logica lor era la fel de penibila, mi-aduc aminte ca sustineau viitorul luminos al CET-urilor din toata tara, ajunsesera sa previzioneze ca ne vom arunca centralele de apartament, vom renunta la ele. CET-urile sunt condamnate la pierire in absolut toata tara , sunt orase care deja nu mai beneficiaza de serviciile lor, categoric nu cred ca au vreun drept nici moral, nici material, sa pretinda locatarilor care detin centrale termice sa contribuie la pierderile pe care le au ei.

Daca doresc intr-adevar sa-si limiteze aceste pierderi, ei trebuie sa umble la instalatii, sa refaca instalatiile, sa le izoleze – lucrurile astea s-au intamplat in anumite blocuri -, in niciun caz sa pretinda contributia altor locatari. S-a mai sustinut si alta teorie, cum ca te incalzesti si de la peretii vecinului. Scuzati-ma, dar si eu, cel care sunt legat la termoficare, ma incalzesc de la peretii celui cu centrala, dar el nu poate sa-mi pretinda nimic. Daca e vorba numai de tevile care trec prin casa, solutia e simpla, scoteti-le afara si cu asta am rezolvat problema. In primul rand, tevile, in standardele estetice actuale, deranjeaza ochiul. Majoritatea celor care isi aranjeaza apartamentele le mascheaza cu placa de rigips, deci contributia lor la incalzirea mea e derizorie. Pentru ce sa platim? Si va spun, mai mult ca singur va fi samanta de scandal si de contestari in justitie. Stiti cine vor suferi? Tot batranii care se duc constiinciosi si-si platesc toate datoriile si nu au energia si curajul de a combate aceste reguli”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-