Published On: mar, Sep 28th, 2010

Ceasul floral – o amintire a Gradinii Publice

Share This
Tags

Candva o mandrie a Brailei si o atractie a Gradinii Publice, ceasul floral trezeste amintiri localnicilor aflati in pragul varstei a doua si nu numai. De cativa ani insa, autoritatile locale si-au indreptat atentia catre alte obiective de interes public, lasand trecerea anilor sa-si spuna cuvantul asupra mecanismului, care facea o data ceasul floral sa functioneze.
Printre amintirile brailenilor s-au conturat si reprosurile, dar si regretul in ceea ce priveste nepasarea celor care ar trebui sa fie protectorii valorilor traditionale romanesti: “Sigur, nu numai ceasul floral, chiar si constructia aceasta deosebita care este aici in spate (Castelul de Apa) erau deosebite. Pentru mine, ceasul floral mai reprezinta un punct de atractie, chiar imi provoaca nostalgie, avand in vedere ca am o anumita varsta si imi amintesc de el inca de cand eram de 20 de ani”, ne-a declarat Olga Constantin.
Tinerii braileni s-au dovedit a fi sustinatori ai valorilor si simbolurilor locale care au facut o data din Braila unul dintre cele mai atractive orase ale tarii. Ei nu-si pierd insa speranta ca autoritatile sa nu intoarca spatele acestor obiective si asa cum au demarat proiecte de reabilitare pentru celelalte atractii ale Gradinii Publice, ceasul floral sa fie si el inclus in lista prioritatilor.
“Cred ca ceasul floral inca mai reprezinta un punct de atractie si cred ca autoritatile locale trebuie sa se implice in reabilitarea lui, ca este ceva frumos oricum. Mi-l amintesc de cand eram mic! Imi pare rau ca nu mai functioneaza si sper ca il va face candva”, ne-a declarat Mario Flavian, aflat la o plimbare cu baietelul sau, prin Gradina Publica, care era, odinioara, principalul loc de promenada al brailenilor.
Surse din cadrul municipalitatii ne-au declarat ca au existat numeroase tentative de reabilitare a ceasului floral, insa pana la momentul actual, acestea nu s-au concretizat. (Madalina Munteanu, Camelia Manaila)

Comentarii

comentariu

About the Author

-