Published On: joi, Sep 30th, 2010

Campanie antifurt, în oraşele din judeţul Brăila

Share This
Tags

* poliţiştii au stat de vorbă cu vânzătorii şi cu patronii de magazine din Făurei, Ianca şi Însurăţei, în scopul prevenirii furturilor din societăţi comerciale

Poliţiştii de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Poliţia de Proximitate, Serviciul Ordine Publică, precum şi cei de la poliţiile oraşelor Făurei, Ianca şi Însurăţei au desfăşurat, în contextul activităţilor din „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, activităţi de prevenire a furturilor din societăţi comerciale. Acestea fac parte dintr-o campanie mai amplă, care a început în luna iulie 2010 şi care vizează responsabilizarea celor care desfăşoară activităţi comerciale.

„Poliţiştii au adus în discuţie o serie de aspecte referitoare la respectarea Legii 333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, conform căreia administratorii unităţilor comerciale trebuie să asigure protecţia bunurilor faţă de cei care încalcă legea. Aceştia au primit recomandări cu privire la asigurarea unui sistem de pază şi protecţie eficient (grilaje, butoane de panică, sisteme de alarmă, camere de supraveghere etc), montarea fiind obligatoriu realizată de o firmă specializată şi licenţiată în acest sens.

De asemenea, poliţiştii au stat de vorbă cu vânzătorii sau patronii aflaţi în magazine cu privire la dificultăţile pe care le întâmpină în ceea ce priveşte gradul de siguranţă în raport cu specificul zonei, de tipul produselor comercializate, localizarea magazinului, sistemul de pază şi protecţie, orarul de funcţionare, poziţionarea unor bunuri de valoare în vitrinele magazinelor etc.

Campania de prevenire a furturilor din societăţi comerciale, desfăşurată atât în municipiul Brăila, cât şi în oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei, vizează transmiterea de informaţii cu privire la modul de conduită a vânzătorilor din societăţile comerciale, dar şi măsurile de siguranţă care trebuie să le pună în aplicare administratorii de unităţi comerciale, sporind gradul de conştientizare a pericolului reprezentat de infracţionalitatea contra patrimoniului.

În egală măsură, pe parcursul întâlnirilor cu oamenii, se creează o mai strânsă legătură între poliţişti şi cetăţeni, ceea ce contribuie atât la creşterea gradului de siguranţă, dar şi la o bună colaborare, pentru prevenirea fenomenului infracţional”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de biroul de presă al IPJ Brăila.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-