Published On: lun, Sep 13th, 2010

Bucurie mare la Penitenciarul Tichilesti, la deschiderea noului an scolar

Share This
Tags

* detinutii au fost fericiti nu neaparat ca incep cursurile, ci pentru ca si-au putut revedea rudele, iar unii, chiar copilasii

Deschiderea noul an scolar a fost cu adevarat un moment emotionant, astazi, pentru detinutii din Penitenciarul de minori si tineri Tichilesti. Dincolo de inceperea cursurilor, detinutii au avut posibilitatea sa se intalneasca din nou cu cei dragi, iar unii dintre ei, sa-si stranga si copiii in brate. Dupa cum am aflat, la vizitele obisnuite, detinutii trebuie sa pastreze, cat de cat, distanta fata de cei care-i viziteaza, dat fiind ca acestia le pot “pasa” diferite obiecte interzise, insa, acum, gardienii au fost mai ingaduitori si le-au permis sa stea alaturi de familie, se se imbratiseze, iar unii dintre ei, desi foarte tineri, au putut sa-si tina in brate minute in sir copilasii de 1-2 ani.

Prezente la festivitate, mamele unora dintre adolecentii inchisi in Penitenciar au lacrimat, cand si-au vazut fii incepand scoala dupa gratii.

Din acest an, potrivit noii legislatii, detinutii sunt obligati sa participe cursurile scolare, pentru a-si completa studiile. La Penitenciarul din Tichilesti  sunt inscrisi la scolarizare 122 de detinuti. Instruirea lor va fi asigurata de 13 cadre didactice, iar cursurile se vor desfasura in 11 sali de clasa, cu dotarile obisnuite oricarei sali dintr-o scoala normala.

Festivitatea de deschidere a anului scolar s-a facut ca la carte: a inceput cu o slujba, dupa care preotul Penitenciarului, Sorin Plesca, le-a vorbit tinerilor despre calea cea dreapta de urmat in viata si despre necesitatea de a te ridica, atunci cand ai cazut la pamant si de a lua totul de la zero.

Directorul institutiei, insp. princ. Gianina Jenie Craciun, le-a recomandat, la randul sau, elevilor, sa fructifice timpul petrecut la ore, chiar daca nu fac scoala in conditiile normale, in care o fac cei de varsta lor, in libertate si cu sprijinul parintilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-