Published On: mie, Sep 29th, 2010

Botea face epurare politica in invatamant!

Share This
Tags

* este acuzatia pe care i-o aduce inspectorului scolar general Viorel Botea, presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu * liderul PSD crede ca in spatele acestei epurari este comanda politica data de democrat-liberalii Constantin Dumitriu si Viorel Balcan

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, il acuza pe inspectorul scolar general Viorel Botea (PPL) ca ar opera o adevarata epurare politica printre directorii de scoli care sunt membri de partid. Stancu face referire, concret, la cazul directorului Emilia Meirosu, de la Scoala “Fanus Neagu”, membru PSD, inlocuita din functie de catre Botea, printr-o decizie  contestata vehement atat de profesorii unitatii, cat si de parinti. In ciuda scandalului creat si a unei serii de discutii aprinse cu cadrele didactice si parintii, care au protestat si au cerut explicatii, Botea si-a mentinut decizia, negand, in plus, ca ar fi vorba despre o chestiune politica.

Liderul PSD nu-l crede, insa: “Tot ceea ce se intampla in judetul asta este o anormalitate, totul se politizeaza, tot ceea ce a insemnat invatamantul, aproape 100% au demis, trecand cu tavalugul si daca aveau dreptate si daca nu aveau dreptate. Se pare ca in cazul doamnei Meirosu, care a avut un concurs de director adjunct castigat si apoi a fost numita cu delegatie pe postul de director plin, cum se spune, se pare ca din punct de vedere legal ea ar fi trebuit sa fie pusa pe postul de director adjunct, de unde nu a fost niciodata demisa. Am avut astazi o discutie cu domnul Botea, dansul ridica din umeri si probabil ca are tema respectiva, de a face epurarea politica la cadrele din invatamant. Numai ca acolo exista un adevarat razboi intre inspectorat, parinti si profesorii de acolo, care nu sunt de acord cu masurile care s-au luat, din ce am inteles si se pare ca lucrurile pot sa ia o turnura care nu face cinste nici invatamantului si nici Inspectoratului. E vorba de executarea intocmai a unor comenzi politice dictate de cine: de Titiu, care asta stie, nu-i de mirare sa ne trezim sa-l numeasca si pe frate-sau, asta care se pare ca sunt de acelasi sange, sa-l numeasca chiar pe la vreun liceu, pe undeva si de acest mare strateg in politica, domnul Balcan, care nu viseaza decat sa fie primar, asta-i boala lui. Eu nu am nimic de impartit cu el, dar poate da Dumnezeu sa ne intalnim in campania electorala, daca mai candidez si atunci o sa vedem cum vor sta lucrurile si cu unul si cu altul. Eu as vrea sa fie ei amandoi si eu sa fiu singur, intr-o confruntare politica si administrativa”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-