Published On: joi, Sep 2nd, 2010

Boboc vrea sa-l de afara din PNL pe Vasile Datcu

Share This
Tags

* junele liberal o face pe judele cu unul dintre cei dintai liberali din Braila, primul prefect al judetului de dupa Revolutie

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, vrea sa-l dea afara din partid pe Vasile Datcu, pentru pacatul de a fi vorbit critic la adresa marelui lider. Datcu si-a exprimat dubiile in legatura cu capacitatea lui Boboc de a fi un adevarat presedinte inca de acum cateva luni, cand l-a sfatuit public sa mai astepte cativa ani inainte de a aspira la o asemenea functie, fiindca trebuie “sa se mai coaca”. Mai exact, Datcu ii sugerase mai tanarului sau coleg sa mai astepte cu candidatura la presedintia filialei, “pentru ca daca va ajunge sef si va rata mandatul, acest lucru ii va afecta intreaga cariera politica”. In plus, seniorul liberal il avertizase pe Boboc ca “daca va trebui sa-i faca fata liderului PSD Gheorghe Bunea Stancu, acesta il va devora”.

Ambitiile politice ale tanarului liberal sunt insa mult prea mari, iar increderea in sine, asisderea, astfel incat Boboc a candidat de unul singur si a castigat functia de presedinte al PNL Braila.

In urma cu cateva saptamani, insa, Datcu a revenit cu aprecieri critice asupra junelui care, acum, de la nivelul de sef de filiala, nu mai este dispus sa accepte voci critice in subordinea sa. In acest context, conducerea locala a PNL a luat in discutie, in cea mai recenta sedinta, eventuala excludere din partid a lui Datcu. O decizie nu a fost luata insa, subiectul urmand a fi transat, dupa cum am aflat din surse interne, in urmatoarea sedinta a conducerii.

Amintim ca luna trecuta, intr-un interviu acordat Infobraila, Datcu opina ca, ajuns presedinte, Boboc deja a ratat, prin alianta facuta cu PSD-ul si Stancu deja il are in palma, gata de devorat. In plus, seniorul liberal a comentat ca Boboc “este un fel de Lizuca”, dar cu un Patrocle in forma maxima, caruia nu poate sa-i faca fata. “Cum sa va spun eu, e bine sa fii Lizuca, dar cand Patrocle e ranit. Cand Patrocle are niste colti si are o vigoare si niste gheare si niste… cred ca sa fii Lizuca este dincolo de suprarelismul pe care il invocam adineauri. Te duci si il ranesti il bandajezi, ca el o sa-ti fie recunoscator si ii mai pui si putina otrava, verde de Paris, daca stii sa-i pui, dar s-o faci pe Lizuca, in conditiile astea, in care ala e al dracului de viguros, e pierzanie curata! Dar ma rog, daca nu stii povesti pentru copii si n-ai fost la gradinita, e grav!”, ne declara liberalul.

In plus, Datcu a comentat pentru Infobraila ca Boboc este “un lider mediocru, din punct de vedere al simtului politic”.

Lezat in orgoliul propriu, “juniorul” liberal isi propune, acum, sa dea afara din partid un om caruia nu-i ajunge nici la degetul mic, din punct de vedere al experientei in politica si administratie, dar si al culturii, ca sa nu mai mentionam si alte domenii.

Cine este Vasile Datcu, cel pe care Bobocul politic cu cas la gura, intrat in administratia locala cum doi ani, ca si consilier, vrea sa-l de afara din PNL? Este consilier judetean, scriitor si primul prefect al Brăilei postrevolutionare. Datcu a fost prefect 7 luni, in 1990, din februarie pana in septembrie si se mandreste ca a lasat in urma lui Facultatea de Inginerie, Liceul de Arta si doua catedrale. El a fost cel care a pus piatra de temelie a Catedralei ortodoxe din Bariera si le-a dat acordul evanghelistilor, pentru a-si ridice si ei o catedrala. In plus, el se lauda si cu faptul ca in perioada in care a fost prefect, Braila a fost judetul in care s-au inregistrat niste premiere nationale: primul patron, primul privatizat din Romania, respectiv Gheorghe Caruz si in plus, Braila a fost primul judet care a eliminat cartelele pentru mancare. Datcu isi amintea, in urma cu cativa ani, vorbind cu ziaristii si de o premiera mai putin mediatizata: pentru a plati salariile celor din administratie, la vremea respectiva, a imprumutat doi saci de bani de la Constanta, deoarece Banca Nationala nu a acceptat sa acorde imprumuturi Brailei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-