Published On: sâm, Sep 18th, 2010

Balcan isi “lucreaza” prietenii prin declaratii politice

Share This
Tags

Cand e vorba de politica si de interesele sale electorale, deputatul PDL de Braila Viorel Balcan n-are mama, n-are tata! Piticu’ da din casa tot ce stie, chiar si cand e vorba de prieteni de-o viata, carora le scoate de la naftalina vechi pacate, comentate de-a lungul timpului la un gratar, cu familiile, in curte si tratate ca subiect de distractie, tinute insa minte si puse deoparte, intr-un coltisor al memoriei, pentru eventuala perioada de confruntare electorala, cand micile intamplari amuzante de odinioara pot deveni cartuse pretioase, in lupta pentru cucerirea avantajelor politice. Intr-o campanie electorala nu prea indepartata, l-a tintit pe prietenul sau de-o viata, Constantin Cibu, povestind despre o vanatoare memorabila, cu iz penal si a tras cartusul in plin, pe considerentul ca in dragoste si-n razboi (electoral) totul e permis. Culmea e ca dorea sa-l doboare chiar pe omul pe care il convinsese el personal sa candideze, pentru ca il considera potrivit sa ocupe fotoliul de primar al municipiului. Faptul ca “prietenul” sau, Cibu, a intrat in competitie sub sigla liberala, l-a facut pe Piticu sa-si schimbe opinia despre calitatile si oportunitatea candidaturii acestuia, asa ca l-a lovit sub centura, fara sa clipeasca.

Mai nou, a orientat tirul catre o alta “prietena”, viceprimarul Doinita Ciocan, pe care a mitraliat-o cu un comentariu acid, cu care numai ca n-a trimis-o la cratita, ca in rest, i-a zis de toate. Ca se ocupa cu nimicuri, gen mici si bere, festivaluri cu fanfare militare, muzica populara pe Esplanada, activitati mestesugaresti – floare la ureche, altfel spus, in timp ce vicele Necula, care, intamplator, ii este coleg Piticului la PDL, este stalpul activitatii din Primarie, coloana de bolta a muncii care tine comunitatea functionala.

De aceasta data, Balcan n-are nici macar scuza ca si-a jignit “prietena” in numele unui interes politic major, fiindca Ciocan a fost intotdeauna o doamna in atitudini si declaratii publice si nu-i este adversara, la acest moment, in nicio competitie cu miza, care sa merite sa calci in picioare o relatie de zeci de ani.

Este evident ca pentru Balcan, prietenia, fie ea si de ani de zile, este o chestiune relativa, iar amanuntele picante povestite intre amici, la un pahar de vorba, nu intra, din principiu, sub protectia discretiei. Ba, mai mult, dupa cat se pare, Piticu are senzatia ca beneficiaza de imunitate parlamentara pentru declaratiile politice, chiar si in fata prietenilor, asa incat nu ar fi de mirare ca, in curand, sa-si faca gratarul de unul singur, in curte, fiindca nici cand vorbesti in somn, in prezenta lui, nu esti in siguranta!    

Comentarii

comentariu

About the Author

-