Published On: Soare, Sep 19th, 2010

Balcan ii cere lui Varga sa rupa intelegerea cu Stancu, pentru ca Patrascu si Necula nu au fost demisi

Share This
Tags

* Dumitriu este de parere ca se vrea ca Patrascu si Necula sa fie indepartati din CJ si Primarie, pentru a nu fi martori incomozi la “porcariile care se fac in cele doua institutii”

PDL Braila si-a reafirmat sustinerea pentru Giana Patrascu si Stanel Necula, in lupta pe care cei doi o duc pentru a-si pastra postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila, respectiv viceprimar al Primariei Municipilui. La unison, atat seful organizatiei judetene, Constantin Dumitriu cat si cel al organizatie municipale, Viorel Balcan, au declarat ca sunt alaturi de colegii lor si au acuzat Partidul National Liberal ca face jocul Partidului Social Democrat, prin noua majoritate creata atat in cadrul Consiliului Judetean, cat si Consiliului Local Municipal. Mai mult, Dumitriu este de parere ca se vrea ca Patrascu si Necula sa fie indepartati, pentru a nu fi martori incomozi la “porcariile care se fac in cele doua institutii”, in timp ce Balcan spera ca liberalilor sa le fi ajuns cutitul la os, din cauza ca nu si-au vazut oamenii nominalizati in locul celor doi demisi.

“Partidul Democrat Liberal ii sustine in continuare pe cei doi colegi ai nostri, viceprimarul Stanel Nicula si vicepresedintele Consiliului Judetean, Giana Patrascu.  Demiterea, pe langa ca nu a intrunit modalitatea legala prin care se putea face schimbarea celor doi din functie, s-a facut si intr-o graba nejustificata, doar pentru a-si atinge interesele domnul presedinte al Consiliului Judetean. Vazand ca Partidul Democrat Liberal voteaza asa cum ar trebui sa voteze in Consiliul Judetean, pentru interesul cetateanului, dansul a considerat ca, de fapt, suntem impotriva dorintelor pe care le are in Consiliul Judetean si a cautat sa-si creeze o alta majoritate, cea cu Partidul National Liberal. S-a vazut clar, dupa cum bine stiti, colegii nostri sunt in continuare in functie, pentru ca acele hotarari s-au suspendat! Spuneam ca s-a vazut foarte clar ca nu s-a reusit schimbarea celor doi din functie si ca PNL-ul a facut, dupa parerea mea, o greseala mare, alaturandu-se de PSD pentru ca interesul lui Bunea Stancu nu era sa-i aibe in coalitie, ci sa le arunce o momeala pe care ei sa o prinda. Pot sa va spun ca, dupa parerea mea, pana la sfarsitul anului 2011 nu se va intampla nicio schimbare in Consiliul Judetean si in Consiliul Local, vorbesc schimbarea celor doi din functie, pentru ca sunt caile de atac legale pe care le vom folosi la maximum si este adevarat ca suntem incomozi, sa fim in acele posturi, pentru ca aflam tot ce fac ei, toate porcariile care doresc sa le faca in cadrul celor doua institutii si cum vor sa-si manevreze banii primiti, sau sa si-i directioneze catre firmele pe care le au”, a declarat Constantin Dunitriu, presedintele PDL Braila.

In ceea ce-l priveste pe Viorel Balcan, acesta i-a reamintit atat lui Simionescu, despre faptul ca a fost ajutat de catre cei pe care acum incearca sa-i indeparteze, cat si lui Varga despre o presupusa promisiune de rupere a aliantei PNL-PSD, in cazul in care Boboc si Danaila nu-i inlocuiesc pana la 15 septembrie pe Patrascu si Necula. “Vreau sa va reamintesc ca in 2008, Partidul Democrat Liberal, in turul doi, l-a sustinut pe domnul Simionescu de-a ajunge primarul municipiului Braila. In 2008 s-a facut o intelegere intre Partidul Social Democrat si Partidul Democrat Liberal. Aceasta intelegere n-am rupt-o noi, aceasta intelegere a fost rupta la nivel central si transmisa si in plan local. Ca sa schimbi doi, doua functii, atat din Primarie, cat si din Consiliul Judetean, cei doi trebuiau pusi sa-si faca un raport catre Consiliul Local, respectiv Consiliul Judetean, sa dezaprobe sau sa aprobe rapoartele celor doi si in functie de aceasta, sa fie demisi. Eu am mai spus-o si-o spun, aceasta intelegere care s-a creat, aceasta noua majoritate care s-a creat intre PSD si PNL nu este de bun augur pentru penelisti. pentru ca in aceasta situatie, Partidul National Liberal demonstreaza ca urmareste alte interese si nicidecum cele politice. Am mai zis-o si cu alta ocazie, tineretul de la liberali nu va avea niciodata nicio sansa de a promova, pentru ca orice partid are niste tinte la alegerile locale, alegerile generale si nu vor avea castig de cauza in 2012, daca acesti copii au fost inregimentati alaturi de Stancu. Pacat de acest lucru! Vreau sa-i amintesc unui lider marcant PNL ca a spus ca in momentul in care nu se rezolva aceasta problema – si ca data limita a fost data ziua de 15 septembrie -, se va rupe intelegerea. Iata ca a trecut de 15 septembrie si nu s-a rupt nicio legatura intre cele doua partide”, a spus deputatul PDL Viorel Balcan, cu referire clara la liberalul Vasile Varga.

Comentarii

comentariu

About the Author