Published On: mie, Sep 22nd, 2010

“Ziua Europeană a Limbilor”, sarbatorita la Braila

Share This
Tags

*manifestarile vor avea loc in perioada 23-25 septembrie

In perioada 23 – 25 septembrie, Prefectura judetului Braila organizeaza o serie de activitati dedicate “Zilei Europene a Limbilor”, care, din 2001, se sarbatoreste in fiecare an, pe 26 septembrie. Manifestarile vor cuprinde o prezentare de materiale in Power Point si un concurs de desene, sub genericul “Ce oras european sa vizitez?”.

Pentru concursul, elevii sunt invitati să realizeze desene care să infătiseze unul sau mai multe obiective reprezentative ale unui oras la alegere, dintr-un stat membru al Uniunii Europene. Lucrările selectate in urma jurizării vor fi expuse in Holul Mare al Prefecturii, pe data de 23 septembrie.

In cadrul prezentării in Power Point, elevii  claselor a VII-a – a XII-a urmeaza să convingă auditoriul să viziteze un oras dintr-un stat membru al Uniunii Europene, lucrarea trebuind sa fie in limba oficială a statului respectiv.

Sâmbătă, 25 septembrie 2010, ora 10, in Sala Mare a Prefecturii va avea loc prezentarea materialelor in Power Point selectate, dar si prezentarea unor materiale despre orasele din care provin, realizate de Liana Jilavian (Armenia), Remi Bouscaud (Franta), Natia Tsiramua (Georgia), Michelangelo Mastrosimini (Italia), Darta Rozentale (Lituania), Michal Rosinski (Polonia), precum si de tinerii voluntari prezenti in Brăila in cadrul unui proiect sustinut de Comisia Europeană, prin Programul Comunitar “Tineret in actiune”.

Manifestarile se vor incheia cu festivitatea de premiere pentru elevii care au participat cu lucrări la cele două concursuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-