Published On: Soare, Sep 12th, 2010

“In situatia asa, sunt obligat sa ma gandesc ca vreau sa fiu primar, sau ca vreau sa fiu presedinte de Consiliu Judetean”

Share This
Tags

* o spune coordonatorul echipei noului Partid Popular de la Braila, Gheorghe Chiru * “situatia”, asa cum o vede el, se refera la un primar, Simionescu, “ ancorat in trecut”, unii sefi de organizatii locale “invartiti cu cheita” si un sef al PDL, Constatin Dumitriu, care “ e rupt” si “mai are vreo 20 de ani de invatat”

Coordonatorul echipei care se ocupa la Braila de organizarea Partidului Popular, Gheorghe Chiru, nu se asteapta ca la usile sediului local al noii formatiuni politice sa dea lumea navala, ca la portile OTV, insa spera ca in curand, sa-si poata forma organizatii in toate localitatile judetului. Chiru ne-a declarat ca, dupa ce numerele sale de telefon au fost date pe post la OTV, a fost asaltat de apeluri, unele, chiar in miez de noapte, insa este constient de la vorbe si declaratii de sustinere, la fapte, este distanta mare: “Nu pot sa fiu demagog, sau sa fiu ipocrit, sa spun ca dau navala. Pe mine m-au sunat dupa prezenta noastra acolo, in emisie, cand s-au dat numerele mele de telefon public, pe post si a fost intr-adevar o mica nebunie, asa si ieri si alaltaieri noapte chiar, dar lucrurile au firescul lor. Nu ma imbat cu apa rece si stiu ca va trebui lucrat. Politica la orice nivel, chiar si la Braila, la marginea Romanei, aici, se face greu, mai ales in conditiile in care bazinul electoral e unul care nu da sanse prea multe unui nou-venit. Trebuie sa ne facem loc si cred ca incepem sa ne ascutim uneltele”.

Intrebat daca si-a propus deja un tel, privind o viitoare candidatura la alegerile locale, in 2012, in conditiile in care, in trecut, a ravnit si la fotoliul de primar, dar si la cel de presedinte CJ, Chiru ne-a explicat ca decizia va fi luata in forul de conducere al noului partid. El a admis, insa, ca are o optiune preferata: “Dorinta mea e de a candida. Nu stiu la ce, la Braila , nu am tentatia de a merge la Bucuresti. Sincer, Braila asta ar avea nevoie de primar; acum nu vreau sa-l atac pe Aurel Simionescu ca si persoana, dar el e ancorat in trecut, vrem, nu vrem. A avut doua mandate de presedinte de Consiliu Judetean, nu m-a dat pe spate - si asta nu stiu daca conteaza si o spun acum nu doar pentru ca sunt in fata camerei, i-am spus-o si lui personal -, a venit in postura de primar. As vrea alte fete, dar nu dintr-astia care la inceputul saptamanii li se baga cheita la spate si functioneaza pana la sfarsitul saptamanii, presedinte de organizatie judeteana, presedinte la judet, nu, as vrea niste oameni care au gandirea lor, care pleaca de-acasa linistiti, nu ca ar gresi vreo virgula din ceea ce le-a predat seful in week-end”.

Dincolo de aluzia transparenta la seful organizatiei liberale, Catalin Boboc, Chiru s-a lansat in atacuri si la adresa fostilor sai colegi, din penultimul partid la care a fost membru, PDL. Intrebat daca o sa-i faca placere sa se lupte in calitate de adversar politic cu acestia, Chiru ne-a declarat: “Nu e vorba… nu stiu cui as putea sa le-o trag. Dinozaurilor? Astia, pana atunci se mananca intre ei, istoria si cercetatorii spun ca dinozaurii se mancau intre ei, sunt convins ca pana in 2012 nu vor mai fi, pentru ca se mananca intre ei, iar noua generatie despre care aminteam si intr-un fel mi-ar fi facut placere sa spun ca la Braila, la PDL, e reprezentata noua generatie, dar aici e o problema, la Braila, la PDL este domnul Dumitriu, care e rupt, e rupt, n-are nicio treaba cu… N-avea ce cauta, presedintele, secretarul general Blaga au facut o greseala numindu-l, au tras in jos organizatia, a fost un moment pe care nimeni nu-l digera si din pacate, exact cum i-am spus in diferite ocazii, chiar daca el va ramane singur in competitia electorala si nu va mai ramane niciun alt candidat, va spun ca iese pe locul II. N-are cum sa castige, n-are pentru ca repet, ii trebuie multe. Are centura neagra, dar nu stiu daca la karate, dar la politica, imi pare rau, mai are vreo 20 de ani de invatat si o spun nu eu, unul care trebuie sa-i dau lectii. In afara de parghii pe care nu le actioneaza cum trebuie, are multe de invatat, inclusiv de a organiza acolo. Ei au strica tot ce-au facut astia, bun, rau, trei mandate, trei presedinti interimari, s-a adunat, s-a pus caramida peste caramida si era ceva. Ei, in doua saptamani, a venit Titi secondat de Napoleon si…

Vreau sa ocolesc subiectul Badalan, pentru ca el e mai rau ca Titi Dumitriu, asta macar are o varsta si mai poate invata, dar la Badalan nu poti sa te astepti la nimic, in afara de “pune-l pe-ala” si “schimba-l pe-ala si pune-l pe-al meu in locul”… Nu, aia nu-i politica. Nu stiu ce s-a invatat la Academia Militara acum 30 de ani, dar eu am fost tare dezamagit, pentru ca Braila avea dreptul la un candidat la Primarie realmente cu sanse, pentru ca, la momentul iunie 2008, PDL statea pe un vot politic national de 35%. Sa iei locul 3 nu se poate, ala e non-combat. De-aia e Simionescu, din cauza asta a fost si un Cibu. Dar nu am putut veni cu oameni care stau vertical si care pot aduce ceva, un suflu nou, macar asta e important, putina transparenta. Pe de alta parte, e usor sa acuzi, sa o faci pe analistul, e greu acolo, intr-adevar, intr-o situatie cum e Braila si cum e Romania la ora actuala, dar aici nu s-a vrut, asta e problema. Nu s-a vrut deloc. Ne uitam in jur si vedem in ceva s-a schimbat. La noi, inertia, acea ancora care ne tine in trecut – si cand spun “ne tine”, pe cei care ne conduc, a ramas aceeasi paleta de valori pe care o priveam cu invidie sau unii, cu indiferenta, altii, acum 25 de ani, adica pe timpul PCR-ul. E trist. In situatia asa, sunt obligat sa ma gandesc ca vreau sa fiu primar, sau ca vreau sa fiu presedinte de Consiliu Judetean, chiar daca pentru unii pare o utopie. Pana la urma, daca iti doresti prea mult, se intampla”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-