Published On: mie, Sep 1st, 2010

“In PDL Braila sunt mai multi care comanda, au mai multi cocosi”

Share This
Tags

* este unul dintre motivele care, in opinia liderului PSD local, Gheorghe Bunea Stancu, au dus la debarcarea democrat-liberalilor din functiile de vicepresedinte CJ si viceprimar * Stancu sustine ca PDListii ar trebuie sa fie suparati pe ei, pentru pierderea acestor functii, nu pe altii

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, nu intelege supararea democrat-liberalilor, dupa ce au pierdut functiile de vicepresedinte CJ si viceprimar al municipiului. El spune ca nimeni altcineva decat PDL-ul insusi este vinovat de aceasta situatie, iar decizia de a rupe alianta cu PSD-ul, in virtutea careia democrat-liberalii obtinusera acele posturi, n-a fost a social-democratilor. Stancu banuieste ca o cauza a deciziilor proaste luate de conducerea locala democrat-liberala in ultima vreme este si faptul ca acolo sunt mai multi cu pretentii de lider, care actioneaza dupa capul lor: “Eliberarea din functie este un act democratic, indiferent de motivatia puerila pe care au adus-o cei de la PDL; ori nu stiu sa citeasca legislatia, ori se fac ca nu stiu. Este un vot politic, asa cum a fost numita doamna Giana Patrascu prin vot politic, tot prin vot politic a fost eliberata din functie si nu schimbata. A fost un vot politic, ati observat ca nu s-a facut nicio numire pentru inlocuirea ei, singur, toata lumea asteapta sa atace hotararea Prefectura. Din punctul meu de vedere, eu conduc sedintele si am un singur vot, votul l-au exprimat ceilalti colegi, e clar ca s-a format o noua majoritate, iar cei vinovati de schimbarea majoritatii in Consiliul Judetean in niciun caz nu sunt cei de la PSD. Amaraciunea doamnei Patrascu trebuie sa si-o gaseasca in trecut, nu in prezent. Am avut nenumarate discutii cu dansa, i-am explicat ca din punct de vedere politic este total gresit, ca acolo sunt mai multi care comanda, au mai mult cocosi, sunt cocosi la PDL-ul asta si n-au reusit sa-si gaseasca unul pe care sa-l accepte toata lumea si ala sa fie cel care negociaza si cel care discuta”.

Presedintele CJ s-a mai aratat deranjat de atitudinea consilierului PDL Sorin Sarbu, care intra si iese din sala de sedinta ori de cate ori are chef, iar cand sta in sala, se abtine sau se opune din principiu la mai toate hotararile, un gen de Gica Contra, care uneori, are o pozitie diferita chiar si fata de colegii sai de partid: “Ati fost martori la atatea sedinte, stiti cum voteaza, uitati dvs calitatea unor consilieri, sa parasesti tot timpul sala de sedinta, crezand ca esti buricul pamantului fiindca esti tu consilier. Este lipsa de respect fata de ceilalti colegi si nu vom mai tolera astfel de practici. O sa consemnam in procesul verbal, daca doreste dansul, poate sa se plimbe pe strada, poate sa se plimbe prin alta parte, dar in niciun caz in regulamentul de ordine si functionare al Consiliului Judetean nu scrie ca… ce ar insemna, ca sunt si eu consilier, sa ma ridic si eu si sa plec din cand in cand, ma duc afara, mai vin, ma duc afara, mai vin”.

Seful CJ a lansat, in trecere si un atac la adresa Primariei – ca sa nu spunem a primarului Aurel Simionescu, colegul sau de partid - sugerand ca la Consiliul Local Municipal se practica proiectele de hotarare care favorizeaza pe unul sau pe altul: “In Consiliul Judetean nu cred ca ati sesizat ca am venit cu o hotararare care sa-mi fie  favorabila mie sau unei persoane sau unui grup. Nu, aici nu-i ca la Primarie, aici sunt alte hotarari de Consiliu, legat de activitatea celor care depind de noi, cum ar fi spitalele, de exemplu”.

Intrebat daca apreciaza ca a fost o greseala alianta cu PDL, imediat dupa alegerile locale, seful CJ a declarat: “Nu a fost o greseala alianta cu PDL-ul. A fost optiunea la timpul respectiv, a fost un moment din viata politica din judetul nostru; din pacate, cei de la PDL nu au inteles, ei avand si aripile guvernarii, au inceput sa creada ca tot ce zboara se mananca. Ei au uitat totusi ca aici, in judetul Braila, populatia a ales altceva si pana una-alta, asa cum noi respectam votul celor din Parlament, acelasi lucru trebuie sa se intample si in plan local. Asta a ales populatia, trebuie sa respecti majoritatea. Cand om fi in 2012 si vor iesi cei de la PDL, atunci va trebui noi sa respectam presedintele, primarul si asa mai departe. Dar sa legi tu primarul de alegerea presedintelui este o mare greseala, nu are nicio legatura una cu alta. Ala e ales pe vot uninominal, nu are nicio legatura, mai ales ca PDL-ul a fost si in acea batalie, pentru Primarie, in are au iesit pe locul 3, daca mi-aduc aminte, nu? Deci optiunea electoratului a fost foarte clara atunci. Dar eu nu stiu ce atata suparare”.

Stancu este convins ca prezenta, inedita, a subprefectului Veronica Macri, la sedinta Consiliului Judetean, are legatura cu intentia institutiei pe care aceasta o reprezinta de a ataca in instanta horararea de eliberare din functie a vicepresedintelui Giana Patrascu: “Am sesizat si prezenta, pentru prima data, a unui reprezentant al Prefecturii si am inteles ca ei sunt apolitici, dar probabil ca li s-o fi schimbat intre timp culoarea. Au dreptul sa participe la sedinte, toata lumea care incape in sala, poate sa participe. Eu nu comentez compartamentul doamnei subprefect si vreau sa va spun ca nu cred ca a venit de placere, ci a fost trimisa”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-