Published On: joi, Sep 23rd, 2010

“Doi ani de zile, primarii PNL au fost fiii ploii si s-au facut aranjamentele intre PDL si PSD”

Share This
Tags

* sustine presedintele PNL Braila, Catalin Boboc * pentru ca liberalii s-au saturat de aceasta stare de lucruri, ei au luat masuri si acum, “aranjamentele” se fac intre PNL si PSD

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, recunoaste dreptul democrat-liberalilor sa atace in instanta hotararile de consiliu referitoare la eliberarea din functii a viceprimarului Stanel Necula (PDL) si vicepresedintelui Giana Patrascu (PDL), la care ravnesc liberalii. Boboc considera insa ca este exagerat ca liderii PDL locali sa anunte public ca aceste posturi nu vor fie eliberate pana la finele lui 2011, in conditiile in care procesele de acest tip trebuie judecate cu celeritate:  “Este dreptul celor de la PDL si in principiu, al oricarui cetatean, sa atace hotararile Consiliului Judetean si al Consiliului Local la instanta.  Asta nu putem interzice, nu putem lua nimanui acest drept. Eu as sesiza doar o singura problema, de moralitate, hai sa-i spunem. Cand te-ai dus undeva  – si asa e valabila si in cazul directorilor – nu dand un superconcurs, cu o comisie formata din nu stiu ce academicieni, ci pur si simplu – fara a intelege ca oamenii aia nu ar fi pregatiti – , pur si simplu pe baza unei intelegeri politice, pe baza strict a votului unor oameni, consilieri, ai acces la acea functie, pai daca ai fost numit in felul asta, atunci e absolut normal, asa pare firesc sa fie, sa si renunti, sau sa si pleci din functia aia in acelasi context! Legat de aceste procese, functioneaza un principiu si anume celeritatea actului de justitie, adica aceste cauze se judeca cu prioritate. Doi ani, pana la urma, poate fi considerat ca s-a judecat cu prioritate…”.

Intrebat daca va continua colaborarea cu PSD-ul, chiar daca functiile amintite nu vor fi adjudecate de liberali pana la finele lui 2011, Boboc a declarat: “Va continua atat timp cat vom considera ca de la colegii cu care astazi colaboram in Consiliul Local si Consilul Judetean primim sprijin in promovarea unor proiecte pe care primarii nostri le au de infaptuit in comuna lor – si stim bine ca doi ani de zile, au fost fiii ploii si s-au facut aranjamentele intre PDL si PSD si si-au repartizat niste fonduri cu care sa-si faca treaba acolo – si atat timp cat, din acest punct de vedere, vom fi seriosi unii cu altii si noi ne vom putea promova proiectele si ideile noastre, nu ne legam de niste functii. Doar va spuneam ca cei mai multi dintre ai nostri consilieri nu se duc acolo pentru bani sau pentru alte interese”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-