Published On: mie, Aug 11th, 2010

Viceprimarul Necula este decis sa-si apere functia in instanta

Share This
Tags

* Stanel Necula sustine ca nu are de gand sa demisioneze, iar daca Consiliul Local Municipal va vota schimbarea lui din functie, va contesta hotararea respectiva in instanta

Viceprimarul municipiului, democrat-liberalul Stanel Necula, sustine ca presedintele Consiliul Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), nu a facut nicio presiune asupra sa, pentru a demisiona din functie. Necula admite ca a fost invitat de primarul Aurel Simionescu (PSD) la o discutie in biroul lui Stancu, unde a fost informat ca s-a format o alta majoritate in Consiliul Local si cel Judetean si noii parteneri de alianta ai social-democratilor, liberalii, vor functia sa si pe cea de vicepresedinte al Consiliului Judetean: “Nu, n-a existat o forma de presiune in ceea ce ma priveste a fost, daca vreti, un sfat, o recomandare, dar mi s-a parut firesc sa cantaresc din partea cui vine si atunci in momentul in care mi-am dat seama ca nu are calitatea sa-mi dea sfaturi, l-am luat ca atare, l-am auzit si am uitat de el. A fost o discutie in trei, la care a participat domnul Simionescu, m-a invitat la domnul presedinte Bunea Stancu, sa discutam despre faptul ca  a avut loc o negociere intre PNL si PSD – lucru pe care il stiam cand am ajuns acolo – si ca in urma negocierii, conditiile pe care le-au pus cei de la PNL sunt, printre altele, preluarea pozitiei de viceprimar, respectiv vicepresedinte la Consiliul Judetean”.

Intrebat fiind daca intentioneaza sa demisioneze din functie, el a declarat ca nici nu-i trece prin cap asa ceva. Necula considera ca si-a facut datoria ca viceprimar si nu exista motive intemeiate sa fie inlaturat din acest post: “Sigur nu. In situatia in care consider ca am muncit pentru pozitia pe care am ocupat-o aici, iar pentru acesti doi ani de administratie, in conditiile in care nu am mare lucru sa-mi reprosez – poate neindepliniri legate de terti si nu neaparat de dorinta mea sau de capacitatea mea de a rezolva problemele -, consider ca nu exista nici motivatia, alta decat cea politica”. Chestionat daca este de parere ca motivatia politica este corecta, pentru a fi schimbat din functie, Necula a declarat: “Cuvantul “correct” in zona politicii are mai putin loc, in opinia mea. Vorbim de legal si moral, in opinia mea. Din punct de vedere legal, atat cat cunosc eu despre Legea 215, respectiv reglementarile din Consiliul Local Municipal, ca si regulament, trebuie niste motivatii serioase si in primul rand o decizie de instanta care sa duca la eliberarea din functie a acestui post. Cat de moral este? In opinia mea, ele sunt legate, daca exista motivatia, pe care eu nu o stiu la momentul asta, atunci eu o sa decid daca e moral si motivele sunt in regula, sunt pertinente, legale pentru schimbare. Eu cred ca fiecare dintre noi, fie ca este ales prin vot uninominal, sau pe listele unui partid, in urma unei conventii politice, trebuie sa-si duca mandatul pana la capat. Fiecare isi face un proiect politic si un proiect administrativ, iar proiectul administrativ contine patru ani in care incerci sa-ti pui lucrurile in ordine si sa ai niste realizari. In conditiile in care as demisiona ar insemna sa las totul deoparte, sa uit ca am muncit doi ani pentru Primaria Braila, pentru cetatenii orasului si nu in ultimul rand, pentru imaginea partidului meu”.

Necula a precizat ca decizia de a nu demisiona ii apartine in totalitate si a fost luata inainte ca partidul sa ii interzica sa faca un asemenea gest. Mai mult, el a anuntat ca este gata sa ajunga in instanta, ca sa-si apere functia: “Inainte sa existe acea decizie CODA la partid, am discutat cu avocatul meu, i-am pus la dispozitie toate informatiile care tin de ceea  ce urmeaza sa se intample, mi-a spus care este punctul lui de vedere, m-a intrebat ce vreau sa fac, i-am spus ca in opinia mea, atat timp cat nu exista o motivatie consistenta si legala – pentru ca in lege se vorbeste despre “a gresi in mod continuu sau repetat in detrimentul statului roman sau al Primariei Braila” – eu am spus ca sunt de acord sa ma bat, ca sunt  de acord sa contest decizia Consiliului Local – daca ea va trece, pentru ca exista si aici o discutie”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-