Published On: mar, Aug 31st, 2010

Timpul de interventie al Politiei brailene la apelul 112 este de sub 10 minute

Share This
Tags

* cel putin asta sustine conducerea Politiei judetene * potrivit statisticilor Politiei, in trimestrul II  2010, infractionalitatea stradala ar fi scazut in mediul urban, fata de perioada corespunzatoare a anului trecut

Conducerea Politiei Judetene a prezentat astazi, in plenul Consiliului Judetean, o informare cu privire la activitatea desfasurata in trimestrul II al acestui an. Informarea a fost sustinuta de subinspectorul Dorin Condruz, adjunctul sefului IPJ Braila. Condruz a dat cateva cifre legate de statisticile elaborate de subordonatii sai, care au facut sa se ridice a mirare sprancenele unora dintre cei prezenti. O astfel de reactie s-a inregistrat la declaratia cu privire la timpul de reactie a politistilor la apelul 112, care ar fi de sub 10 minute, sau la cea cu privire la faptul ca infractionalitatea stradala ar fi scazut in mediul urban.

“Criminalitatea sesizata a crescut cu 12%, din care cea economico-financiara a crescut cu 37%, cea judiciara a scazut cu 10,4% , iar cea de alta natura a crescut cu 33%. Volumul criminalitatii sesizate a crescut cu 201 infractiuni la suta de mii de locuitori. Criminalitatea constatata a scazut cu 3,4% din care cea economica-financiara a crescut cu 24%, cea judiciara a scazut cu 7,9% , iar  cea de alta natura a scazut cu 16,8%. Volumul criminalitatii constatate a scazut cu 71 de infractiuni la  suta de mii de locuitori. Infractionalitatea savarsita cu violenta a avut o evolutie relativ constanta , modificarile fiind de ordinul unitatilor. S-a inregistrat la infractionalitatea constatata o crestere cu 5% la infractiunile de loviri si alte violente si o scadere de 34% la infractiunile de talharie. Infractionalitatea contra patrimoniului constatata prezinta prezinta o scadere generala cu 14%. Infractionalitatea stradala constatata prezinta o scadere cu 11%, din care o scadere cu 6% in medul urban si o crestere cu 5 in mediul rural. Timpul de reactie la evenimentele sesizate prin sistemul 112 a fost de sub 10 minute, intr-un procent de 97% din totalul interventiilor”.

Condruz a mai spus ca, in baza prioritatilor stabilite la nivel national, respectiv prevenirea in sistem integrat a infractiunilor contra patrimoniului, precum si in baza analizelor situatiei operative, au fost puse la punct cateva directii de actiune la nivel local. Astfel, au fost demarate programe de prevenire a infractiunilor contra patrimoniului, furturilor din societati comerciale din mediul ruban, furturilor din locuinte si anexe gospodaresti in mediul rural, precum si de prevenire a violentei in mediul scolar, la nivel de municipiu.

Adjunctul sefului IPJ a prezentat si cateva date legate de indicatorii de performanta stabiliti de Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica pentru Politia judeteana: “Primul indicator, reducerea cu 5% a faptelor comise cu mare violenta, respectiv a infractiunilor de omor, tentativa de omor, lovituri cauzatoare de moarte, viol si talharie urmata de moartea victimei. In timestrul II, numarul infractiunilor comise cu mare violenta si care au un grad sporit de pericol social a crescut cu 6,8 fata de aceeasi perioada a anului trecut, e vorba de unitati, ca numar nu e foarte mare. Ce este de remarcat e ca a scazut numarul infractiunilor de talharie cu  34%, nu s-au inregistrat infractiuni cu arme de foc, la comanda, pentru reglare de conturi in scop de jaf, nici alte fapte de violenta urmate de moartea victimei prin amenintare cu arme de foc, cu autori necunoscuti. Un alt indicator a fost cresterea cu 10% a constatarilor pe linie de criminalitate economico-financiara. Infractionalitatea economico-financiara sesizata a crescut cu 37% fata de trim. II 2009, iar cea constata a crescut cu 24%. Al treilea indicator a fost reducerea cu 5% a infractionalitatii stradale sesizate, respectiv a talhariilor, furturilor din auto, ultraj contra bunelor moravuri, furturi din unitati comerciale, furturi de buzunare, furturi de auto. Infractionalitatea stradala sesizata in trim II a inregistrat o scadere cu 15%  fata de trim II al anului 2009”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-