Published On: mar, Aug 10th, 2010

Testari eliminatorii, pentru salariatii Spitalului Judetean de Urgenta

Share This
Tags

* ca sa puna capat comentariilor cu privire la subiectivismul criteriilor de disponibilizare, conducerea Spitalului va supune testarii toti angajatii, cu exceptia medicilor *primii clasati isi vor pastra posturile, cei aflati sub linie vor pleca in somaj

Presedintele Consiliului Judetean Braila , Gheorghe Bunea Stancu, a gasit o varianta pe care o considera obiectiva, de departajare a personalului de la Spitalul Judetean care va ramane pe post, de cei care sunt mai slab pregatiti si vor fi concediati. Stancu ne-a declarat astazi ca, de cand s-au anuntat disponibilizari, s-au facut presiuni din toate partile, atat asupra conducerii spitalului, cat si asupra medicilor si chiar si el a primit numeroase telefoane, pentru interventii in favoarea unuia sau altuia dintre  angajati. In plus, presedintele CJ a auzit diferite comentarii cu privire la faptul ca listele de concediere se fac pe criterii care tin de cu totul altceva decat profesionalismul personalului. Ca sa puna capat acestor discutii, el a identificat o solutie pe care o considera a fi de necontestat: testarea salariatilor de catre profesionisti neutri.

“Sunt mai multe metode pentru a face aceasta diferenta, ca sa spun asa. Una este cea clasica, prin criterii de evaluare. Dar avand in vedere ca sunt atatea presiuni si din partea  celor care pot sa fie pusi pe lista ca si disponibilizati, ca si restructurati, dupa aceea este presiunea sindicatelor, este presiunea celor care ii invata fel de fel de prostii pe oamenii astia, m-am gandit foarte mult si impreuna cu colegii din Colegiul Director de la Spitalul Judetean consideram ca cel mai bun criteriu este cel prin testarea profesionala, cu profesori care sunt independenti de activitatea  spitaliceasca, de Consiliul Judetean, astfel incat sa nu putem sa mai fim acuzati ca am facut aceasta departajare pe criterii care nu sunt profesionale. Si atunci cei care obtin notele cele mai bune, in functie de normativ si de statul de functii aprobat, aia vor ramane. E ca la scoala, ca un examen, sunt un numar de locuri limitat, diferenta va pleca prin preaviz, conform contractului colectiv de munca si conform legii”, a precizat Stancu.

Seful CJ ne-a mai spus ca inca nu s-a stabilit exact ce fel de verificare va fi, insa, cel mai probabil, se va lucra pe un test-grila, la care raspunsurile nu pot fi interpretate: “Nu stiu, profesorii vor stabili, dar in principiu, suntem pentru o testare grila, pentru ca e mai rapida si cred ca este mult mai eficienta, din toate punctele de vedere”.

In ceea ce-i priveste pe evaluatori, acestia nu vor fi din Braila, ca sa nu fie cineva banuit ca are interese personale in a-l trece pe unul si a-l pica pe celalalt, ci vor fi profesori universitari de la o facultate de Medicina: “Vor fi profesori universitari cu asistentii lor si sigur, poate sa asiste, din punctul meu de vedere si sindicatele si sefii de sectie si cine doreste sa asiste, dintre cei care au legatura cu spitalul. Vor intra in testare toate zonele in care se fac restructurari si cum se fac restructurari mai putin la medici, toata lumea va trece prin acest examen”.

Potrivit sefului CJ, testarile vor avea loc in cateva zile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-