Published On: vin, Aug 27th, 2010

Tatal unei fetite de 9 ani cere in zadar pensie alimentara fostei sotii

Share This
Tags

*institutiile locale ridica din umeri in fata unei decizii judecatoresti, iar pensia alimentara este conditionata de un concediu de odihna

Drama braileanului Paraschiv Petre Nicu, de a-si creste singur fetita, Rodica Nicoleta, in varsta de 9 ani, este amplificata de institutiile brailene care nu misca un deget, nici macar cand este vorba de soarta unui copil. Barbatul a castigat in instanta custodia fetitei, dupa ce mama acesteia i-a parasit. Paraschiv nu a fost casatorit cu mama Nicoletei, motiv pentru care femeia a considerat ca nu are nicio obligatie cu privire la cresterea copilului.
In urma procesului de custodie, care a avut loc in urma cu 6 ani, instanta a decis ca femeia sa plateasca pensie alimentara. Usor de zis, dar cine sa plateasca cand mama nu e de gasit? Ajuns la disperare, dupa ce a fost trecut in somaj de firma la care lucra, Paraschiv Petre Nicu a apelat la organele abilitate pentru a cere drepturile care i se cuvin fetitei lui, insa nici de aceasta data nu a avut noroc.
Mama Nicoletei pleaca frecvent din tara, la munca, motiv pentru care inspectorii care se ocupau de caz nu au reusit sa o gaseasca la locuinta declarata. Intr-un final, braileanul s-a hotarat sa colaboreze cu inspectorii si sa-i anunte pe acestia cand femeia va reveni in tara. Cand Paraschiv a aflat ca fosta lui concubina este acasa, i-a anuntat pe inspectori, in speranta ca se vor lua masurile care se cuvin. Din pacate, politistul care se ocupa de acest caz a intrat in concediu, iar barbatul nu a reusit nici pana in momentul de fata sa intre in posesia pensiei alimentare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-