Published On: joi, Aug 19th, 2010

Start bun pentru proiectele cu finantare europeana ale Primariei Braila

Share This
Tags

Start bun pentru proiectului “Reabilitarea si dotarea cu echipament specific a corpurilor D, E, F ale Centrului de asistenta Paliativa “Sf. Maria Braila”. Astazi, viceprimarul Doinita Ciocan si Dragos Marin, seful Serviciului “Implementare, Monitorizare si Control Programe si Proiecte de Dezvoltare” din cadrul Primariei Municipiului Braila, au prezentat stadiul proiectului aratand ca acesta se afla in grafic. “Echipamentul specific al corpurilor D E si F a centrului de asistenta paleativa Sfanta Maria beneficiaza de  finantare nerambursabila din partea UE in cadrul programului operational regional 2007-2013, pe axa prioritara 3, in domeniul major de interventie 32 reabilitarea infrastructurii serviciilor sociale. Prin implementarea acestui proiect se doreste cresterea capacitatii de cazare a centrului de asistenta paleativa, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor sociale care sunt prestate in acest centru. In acest moment lucrarile de reabilitare sunt avansate, efectuate in proportie de peste 50% . Lucrarile de rezistenta au fost finalizate la toate cele 3 centre. La corpul D s-au terminat de acum si lucrarile de arhitectura. speram sa se termine cat mai curand implementarea acestui proiect.”, a spus Dragos Marin.
Primaria Braila si-a propus sa realizeze 9 proiecte cu finantare europeana. Luna aceasta, specialistii in programe europene din cadrul Primariei Braila vor depune la ADR cel de-al saptelea proiect dintre cele pe care si le-au propus.”Din cele 9 proiecte, in luna august vom depune catre ADR cel de-al saptelea proiect, dupa reabilitarea Calea Calarasilor, Calea Galati, proiectul referitor la sistemul de supraveghere, reabilitarea Parcului Monument, a casei Petre Stefanescu Goanga si a pasajului platou din Piata Independentei. In luna august vom depune proiectul de reabilitare a zonei de promenada cuprinsa intre Calea Calarasi si Faleza Dunarii si suntem intr-o faza foarte avansata de depunere si a urmatoarelor doua proiecte, repsctiv reabilitarea centrului pentru persoane varstnice de pe strada Zambilelor si proiectul de reabilitare a Teatrului Maria Filotti. Vom avea toate cele 9 proiecte depuse spre evaluare a conformitatii administrative cu o parte din ele, respectiv primele 3 suntem intr-o faza mai avansata, in faza de evaluare tehnica si financiara. Speram ca evaluarile sa se termine foarte rapid astfel incat intr-un timp mai scurt sa ajungem cel putin pentru primele proiecte la vizita amplasamentului si la semnarea contractului, semnare care ne-ar da posibilitatea sa incepem si executia”, a declarat viceprimarul Doinita Ciocan.
In ceea ce priveste strada Grivita, proiect finantat tot prin programul operational regional, lucrarile sunt in faza in care pe tronsonul strada Carpati – Calea Galati exista finalizate lucrarile de apa si apa uzata si s-a inceput lucrul la caseta drumurilor si respectiv trasarea bordurilor.

Comentarii

comentariu

About the Author