Published On: vin, Aug 27th, 2010

Stanele, nu o lua personal, dar votez pentru eliberarea ta din functie!

Share This
Tags

* cam asta ii transmite consilierul PSD Doru Damian, viceprimarului PDL Stanel Necula * Damian admite ca nu i se pare corect modul in care se face debarcarea din functie a lui Necula si ca nu are ce sa-i reproseze acestuia, insa va vota pentru schimbarea lui din functie, pentru ca se poate

Consilierul municipal PSD Doru Damian va vota marti, in sedinta CLM, pentru eliberarea din functie a viceprimarului PDL Stanel Necula, desi i se pare incorecta legea care permite debarcarea acestuia fara o motivatie administrativa bine intemeiata. Consilierul social-democrat spune ca el este un membru de partid disciplinat si in conditiile in care la PSD se hotaraste sa se voteze impotriva lui Necula, va face acest lucru: “Eu astept sa facem o discutie in grupul consilierilor PSD, o discutie pe care mi-o doresc cu presedintele organizatiei judetene si cu presedintele organizatiei municipale, ca lideri de grup. In general, eu sunt disciplinat si daca se ia aceasta decizie politica, probabil ca voi vota pentru. Am sa plec de la o premisa, din pacate sunt de acord cu dvs, ca se creeaza un precedent periculos, pentru ca astazi se intampla unui partid si maine se intampla unui alt partid, chiar noua ni se poate intampla. Din pacate, acest precedent nu este creat de catre noi, sau e dorinta noastra, ci a fost creat chiar de legiuitor in 2006, cand a modificat Legea 215 si a exclus din expresia “cerere motivata” cuvantul “motivate”. Deci gandindu-ma ca om de drept, ma gandesc ca legiuitorul a considerat ca functia de viceprimar este o functie si o demnitate profund politica si asa cum l-ai ales prin 2/3 , poti sa-l si schimbi prin 2/3 din numarul consilierilor. Deci nu as vedea care e problema. Functiile de demnitate care sunt alese de catre cetateni, primar, presedinte CJ, au un anumit regim, functiile de vicepresedinti si viceprimari au cu totul alt regim. Eu nu sunt un fan al autoritarismului si mi se pare ca cea mai buna solutie pe care Romania ar putea s-o adopte, daca nu ne-ar place biciul Tatucului la spate, ar fi aceea a conducerii colective, cum este in Marea Britanie, nu costa nici foarte multi bani, primarul este ales din randul consilierilor, are mandat de un an de zile si functiile sale sunt pur reprezentative. Conducerea colectiva intotdeauna este mai buna decat conducerea personala, pentru ca nu-ti ofera posibilitatea sa gresesti foarte tare. Exista dezbatere, exista idei”.

Intrebat cum apreciaza activitatea de pana acum a vicelui Necula, Damian s-a ferit de declaratii transante: “Nu pot sa apreciez activitatea viceprimarului Necula ca fiind una negativa sau pozitiva, a fost o activitate normala, omul si-a facut, atat cat s-a priceput, atat cat a stiut, treaba; bine, au fost si anumite declaratii, care pe mine m-au facut sa zambesc la momentul respectiv, imi amintesc ca facea afirmatia ca o sa se zbata sa reabiliteze platforma chimica Chiscani, dar era o chestiune normala, era un om care abia pasea in teritoriul politicii si isi asuma niste lucruri. Activitatea viceprimarului Necula nu a fost nici mai buna, nici mai rea ca a oricarui alt viceprimar. Ceea ce am apreciat la domnia sa este faptul ca, pe un anumit segment, era pe meserie, stia carte, ca sa zic asa, pe domeniile legate de energie, cel putin avea imaginea a ceea ce se intampla in sistemul de termoficare, in sistemul energetic. Asta am apreciat la Stanel Necula, cu care, personal, nu am niciun fel de problema, el, daca se va emite aceasta hotarare de Consiliu Local, probabil o va ataca, e dreptul domniei sale. Legea, care nu mi se pare corecta, permite o astfel de miscare. Repet, ca si persoana, nu am nimic sa-i reprosez acestui om”.

Intrebat daca impartaseste opinia presedintelui CJ, Gheorge Bunea Stancu, privind faptul ca la Braila ar fi suficient un singur viceprimar la municipalitate, Damian a comentat: “Eu cred ca da, din punctul meu de vedere, da si daca acel viceprimar ar avea prin lege stabilite anumite atributiuni si un anumit tip de autoritate, lucrurile ar fi foarte OK”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-