Published On: vin, Aug 13th, 2010

Ultima strigare: Spitalul Judetean Braila va da afara aproape 400 de angajati

Share This
Tags

* PDL a incercat sa scoata de pe ordinea de zi a CJ aprobarea organigramei la Spitalul Judetean * intentia democrat-liberalilor de a se opune reformei de la spital nu a trecut de votul majoritatii plenului CJ *

Consilierii PDL i-au cerut astazi presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sa scoata de pe ordinea de zi a sedintei proiectul de hotarare referitor la aprobarea noii organigrame, pe care urmeaza sa functioneze Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Democrat-liberalii si-au motivat cererea printr-o scrisoare a sindicalistilor de la SANITAS, care nu ar fi de acord cu restructurarile de personal. “Consilierii din partea PDL au observatii cu privire la organigrama si statul de functii de la Spitalul Judetean. Avem si o scrisoare facuta din partea sindicatului, cu privire la aceasta problema, unde fac afirmatii ca ei nu au fost absolut deloc consultati cu privire la modul in care se opereaza masurile stabilite prin lege. De asemenea, in nota de fundamentare am vazut o trimitere la un ordin al Ministerului Sanatatii, care se refera la reducerea numarului de paturi si este invocat atunci cand se vorbeste de reducerea numarului de personal. Problema pe care noi o ridicam, drept pentru care solicitam scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect, se refera la reducerea personalului medical din cadrul Spitalului Judetean. Nu ne referim la celelalte categorii”, a spus Nicolae Mitroi, consilier judetean al PDL.
In replica, Stancu le-a explicat consilierilor PDL ca nu sunt corect informati si a propus ca proiectul de hotarare sa ramana pe ordinea de zi, pentru ca intarzierea aplicarii lui produce pierderi foarte mari spitalului. “Inainte de a supune la vot as vrea sa fac un singur comentariu. Este incorecta informatia dumneavoastra. Ieri a avut loc o discutie lunga cu sindicatele, pana la ora 16.30. Au fost anuntati de alaltaieri, tocmai in ideea de a ne pune de acord cu masura pe care o propunem azi in plenul CJ. Aceasta discutie a fost consemnata intr-un proces verbal care a fost semnat inclusiv de toate sindicatele, Colegiul Medicilor, Solidaritatea si Sanitas, care au avut reprezentanti. Au avut si ei, ca sindicate, pareri divergente, dar una peste alta, sunt de acord cu aceasta restructurare, tocmai in ideea ca nu se mai poate altfel datorita faptului ca acelui om, de la Casa trebuie sa-i platim salariul, asta este cazul Spitalului Judetean, la care faceti dumneavoastra referire. Ei au termen pana luni la ora 10 sau 11 sa depuna un punct de vedere, numai Sanitas-ul, pentru ca el este cel care are pareri fata de criteriile prin care vom opera aceasta restructurare. Am fost la toate intrunirile Consiliului de Administratie, domnul Boboc e aici, domnul Mija e aici, pot sa confirme ca au fost invitati de fiecare data. Si nu in ultimul rand, ceea ce propun sindicatele nu sunt opozabile, sunt opozabile numai cele care sunt in litera legii si in spiritul legii. Nu pareri discriminatorii, in care sa-i favorizam pe membrii sindicatelor si pe ceilalti sa-i uitam, ca si cand n-au avut calitatea de salariati. Cunosc foarte bine subiectul, sedintele au fost conduse de mine, impreuna cu colegii nostri. Cunosc foarte bine situatia, sunt prezent in spital in fiecare zi, cunosc foarte bine problematica spitalului si nu vad nici un motiv pentru a amana sau a scoate de pe ordinea de zi acest subiect. Orice zi de intarziere costa bani Spitalului Judetean, care este in datorii de peste 400 de miliarde, ce vor fi in mare parte preluate de stat”, a explicat presedintele CJ Braila.
Proiectul de hotarare a fost adoptat, iar noua organigrama prevede ca Spitalul Judetean de Urgenta sa  lucreze cu 1.276 de angajati, fata de 1.600, cati are in prezent.

Comentarii

comentariu

About the Author