Published On: Soare, Aug 29th, 2010

Simi si cu Camy fac un cuplu

Share This
Tags

Carierele celor doi sunt pe alocuri asemanatoare, insa ele au ajuns la un punct de iluminare prin 2008, cand Simi si-a tras-o pe Camy de-a dreapta sa si asa a ramas, chiar daca doamna profesoara care-l astepta acasa  incepuse sa faca spume la gura, in timp ce proaspatul cuplu facea altundeva. Revenind la carierele celor doi, ele sunt marcate de prezenta unui “tatuc”, a unui “papasa”, care i-a impins de la spate, chiar si la propriu, pe drumul propasirii sociale din mestecatul limbii de lemn in gura incapatoare a politicii.

El, subtil si umil, decis sa-i tina si pardesiul lui Stoianovici, sa se imbrace inainte de a iesi la plimbare cu Adelina, fiica binecunoscutului propagandist Neatu, numai ca sa dea bine la partidul care ii arata ca munca l-a inobilat pe om, dar nici lenea n-a ucis pe nimeni. Ea, decisa sa se intinda la umbra firului iebii de la Brotacelul cu orice comandant mai mustacios si cu nume de conchistador.

El, la fel de umil si supus, ajuns peste noapte pe varful baricadei rosii, a tinut in sah ani intregi un judet asteptand ca Tataia, care-l pusese acolo, sa-i dea vreun ordin. Cum ala a uitat, asa a uitat sa faca si el ceva si s-au dus dracului anii. Ai nostri, ca am ramas ca la 1.600. Ai lui, ca nu facea nimic notabil. Nori negri pareau sa se adune, insa Simi a decis sa-si arate spiritul managerial si a facut varza ditamai combinatul si asa s-au dus dracului si banii. Ai nostri, ca el si-i luase, chiar daca nu facea nimic notabil. Ea, in timpul asta, evolua, i se largea… cercul de cunostinte si nici grupurile pareau sa n-o deranjeze. Se deprava, insa ca si Juliei Roberts in “Pretty Women”, i-a suras norocul si bunul Dumnezeu a dat s-o faca si pe ea fericita cineva. Ea isi fericea corzile vocale gemand prin birouri, iar alta acasa si le rupea tipand ca bunul care o fericea pe aia, o nefericea pe ea. Dar asta era doar inceputul!

El, din ce in ce mai umil si mai bleg, insa cu aerul celui care stie ce face, si-a luat o mica pauza dintre noi, ceva mai putin de un cincinal, ca doar nu era sa i-o traga pe la spate lui  Tataia, care l-a pus si l-a facut, de unde se deduce o anume pasivitate, insa poate fi si recunostinta suprema a celui care din “sparc” te-a facut ce te-a facut! El deprindea manglele imobiliare pe la Bucale, unde nu facea ceva notabil. Ea, in timpul asta, vroia sa se faca fata de casa si ii dadea semne celui care fusese bun cu ea ca daca nu-i cardeste un bebe si nu divorteaza, isi baga picioarele in ea de cariera si va face altceva si pe altcineva.

Anul de gratie 2008. El si ea sunt la un pas de fericire, decisi sa faca ceva notabil! El, revenit printre noi si scapat de complexul Tataia, a alergat singurel pe un culoar pregatit de colegi si a castigat, fapt care dovedeste si ca unui molau poate sa i se scoale, macar o data. Ea, saturata sa stea in lumina putinelor reflectoare care-i luminau fata, s-a alaturat molaului ca o pastiluta albastra sosita la timp si a dovedit tuturor, ca poate sa-l faca un “virinel” local. Tanand cont ca pe el nu-l mai facea nimeni demult si atunci doar o data, cele doua numere pe care i le-a tras Camy la prima intalnire l-au pus cu botul pe labele din fata. Ea, desi sta prost la orizontala, spun gurile rele, era pentru blegul asta de Simi cel putin Cicociolina, mai ales ca-i lua interviuri nenumarate, cate nu a luat ea si cate nu a dat el vreodata, chiar daca scurte, ca trebuie sa respecti grila de programe sa nu te amendeze dracului cineva.

El, racorit de asteptarea atator ani, putea sa fie ca la douazeci de ani. Sa faca ce vrea si pe cine vrea. Asta da viata! Sa dai cu ea in populatie! Trebuia, sau ar fi trebuit, sa fie o operatiune discreta, atat pentru el cat si pentru ea. Saruturile furate pe dupa usi, un mic tete a tete prin masina, atingeri feciorelnice pe la sedinte era prea putin pentru ei. Asa ca iesirea peste hotare a fost o mana cereasca pentru cei doi deja porumbei.

Ea, ca o “Lolita”, i-a paradit simturile si l-a gadilat la plaja, la masa si pe unde au fost, uitand ca in jurul lor se afla urechi si ochi si ce-i cel mai naspa, camere video, despre care Camy pun pariu ca stia. Asa cum cred ca si faptul ca isi cam da drumul intentionat la gura, ca doamna profesoara sa o ia razna nitel mai mult decat acum si sa-l dispere pe Simi, sa-l faca sa isi vrea sa fie liber pentru prospatura care s-a insinuat in viata lui. Daca luam in calcul si ultimul banc pe care-l spune Camy, lucrurile se cam leaga. ”Cum poti sa faci o vaca sa tipe la trei dimineata?”, intreaba Camy si cum raspunsurile nu o satisfac, iti spune tot ea: “Te duci acasa, la nevasta!”. Q.e.d.

Iesirea la mare a fost fabuloasa. Soarele, apa si insulele i-au starnit simturile, care nu mai erau blocate de morala comunista.  l-au facut pe el atat de romantic incat sa pice de papagal si sa se lase vazut, cu probe cica, cum iesea impreuna cu Camy din aceeasi camera unde, din ce spune el, venise aia sa-l ajute cu impachetatul. Simi, dar cate bagaje aveai frate, de a impachetat aia atat? Sau ai trecut la impachetatul tantric si practici continenta? Bagaje multe, pe bune, n-aveai. Zic asta ca poate tu nu stii Simi, dar acum ai aflat, ca exista camere de supraveghere prin hoteluri, ca sa nu fure vreo camerista bagajele pe care cu greu le impacheteaza cate-o parasuta prin camera unui bleg. Sincer, n-o faci tu pe ea, te face ea pe tine! Du-te doar langa doamna profesoara si lasa-te de smenuri la care nu te pricepi si in care nici nu are rost sa te bagi! (Pionierul de servicu)

PS. Sunetul e perfect, insa cred ca e o problema cu imaginea. Nu stiu de ce erai asa rosu la fata si iti tot largeai nodul cravatei cand ti-ai confirmat idila. Nu trebuie sa-ti faci insa probleme. Promisiunea e datoria curata, nu-i asa?

Comentarii

comentariu

About the Author

-