Published On: vin, Aug 27th, 2010

Simi, fii barbat!

Share This
Tags

 Nu stiu altii cum sunt, dar noi, unii, nu prea suntem dusi la biserica si cand ne loveste cineva, nu intindem si celalalt obraz, ci intindem bratul si ripostam. Daca ar fi sa judecam dupa toleranta extrema de care da dovada – am numi-o fleoscaiala, dar contextul religios nu ne permite -, primarul municipiului, Aurel Simionescu, el ar fi trebuit sa fie papa de la Roma, ca unul mai reticent la a raspunde oricarui tip de atac, nu am mai vazut pana acum. Din cate am auzit, insa, si cand porti sutana, inainte de a fi urcat pe Inaltul scaun, ti se verifica bilele din dotare – si nu ne referim la matanii -, ca sa fie subordonatii siguri ca au in frunte un adevarat barbat. Ei, la Primaria Braila, din nefericire, nu se fac astfel de verificari, ca daca ar fi fost pe bune, lui Simionescu nu i-ar fi primit nici candidatura. Acum, daca primarul ar face-o pe mortul in papusoi doar cand il ataca vreun handralau cat dulapul, am mai intelege ca el, cand era mic, lua bataie pe strada, asa incat a invatat pe propria piele si propriile oase sa nu se puna cu unii mai mari decat el. Mai tata, dar cand il fac si femeile, zau daca nu vedem rosu inaintea ochilor si ne vine sa iesim cu piepturile goale, sa-l aparam!

Ceea ce pare a nu intelege Simionescu este ca el nu se reprezinta numai pe sine, in relatia cu tertii, ci si ditamai municipiul, adica pe noi toti, cei care ne resimtim ca un atentat la demnitatea noastra, cand il vedem cum inghite in sec si permite  sa fie calcat in picioare de tot felul de gugustiuci si ciocanitori cu clontul mare, care i-o trag si culcat si din picioare. Noi stim ca un papa de la Roma si-a iertat si atacatorul cu pistolul, dar Simi ii iarta din oficiu si pe cei – sau cele – care trag cu tunu’ si-i infig cutitul pana la prasele. 

In armonie cu primarul care sta culcat in fotoliu ca Frumoasa din Padurea adormita, asteptand sa fie sculat (din somn) de pupatura dulce a vreunei demoazele – nu vrem sa spunem ca ar prefera sa-l scoale un cavaler, desi suntem siguri ca nu ar protesta in niciun fel la o asemenea insinuare, ci ar indemna la toleranta si ar spune ca prefera sa nu comenteze -, Primaria intreaga pare cazuta intr-o stare de dolce farniente. Pana si site-ul institutiei a ramas in urma timpului, intr-o amortire greu de inteles, cu informatii false sau depasite, precum aceea privitoare la faptul ca Stoian Iorga ar fi inca secretarul municipiului Braila. In acest context, nici nu ne miram ca, la sedinta CLM de saptamana viitoare, Simionescu pune in discutia consilierilor evaluarea activitatii secretarului Stoian Iorga, care, de fapt, a parasit institutia acum vreo luna si ceva si care nu mai da doi bani pe ce cred consilierii despre activitatea lui, atat timp cat ia suficiente mii de lei, in calitate de tanar pensionar. Culmea e ca primarul nu este dispus sa aduca vorba, de nicio culoare, de exemplu, despre evaluarea activitatii Simonei Draghincescu, sef la DAPT, care, in curand, va preda gestiunea unui nou director, ce va conduce noua societate APT S.A. 

La vremea cand Iorga era acuzat ca ar fi fost implicat in anumite retrocedari dubioase si-l intrebam pe Simionescu despre activitatea acestuia, tacea malc; acum, dupa ce omul a iesit din peisaj, ii evalueaza activitatea.  Bine macar ca n-a asteptat ca fostul secretar sa se duca in lumea celor drepti, inainte de a avea curaj sa puna pe ordinea de zi acest punct! In acest ritm, probabil ca evaluarea Draghinceascai va intra pe ordinea de zi in vara lui 2012, la ultima sedinta, inainte de finalul mandatului. Pana atunci, la fel de probabil, mai urgenta este evaluarea activitatii viceprimarului Daniela Vasioiu, care a uitat sa-si treaca in declaratia de avere multe zeci de milioane de lei, primite de la firma TCInd Constanta, pe cand era consilier si a afectat, astfel, imaginea institutiei.  Si apoi, prin iarna, trebuie evaluat si comportamentul vicelui Tilea, care da audiente la prea multe domnisoare in birou si-si deranjeaza colegele mironosite, cu alese fite.

Noroc ca mai nou, la Primarie este o specialista care se ocupa intens de partea de imagine (proprie) si care lucreza, in numele lui Simi, la onoarea nereperata (a institutiei). Pe ea ne bazam ca o sa-l mai ridice. In ochii electoratului. (Ionica d’Arc)

Comentarii

comentariu

About the Author

-