Published On: lun, Aug 30th, 2010

Protest pe stalp, in centrul orasului

Share This
Tags

* un brailean de 51 de ani a urcat pe stalpul unei retele de telefonie si a amenintat ca se arunca in gol, fiindca a fost dat afara de la serviciu * un trecator a filmat scena si a trimis-o la Infobraila

Un brailean de 51 de ani, Leonte Nichita, a urcat pe stalpul din apropierea fostului sediu al Romtelecom, pe Bulevardul Independentei, ca sa protesteze public, pentru faptul ca a fost dat afara de la serviciu si nu i-a fost platit nici salariul pe ultima luna. Barbatul a fost observat pe stalpul inalt de cateva zeci de metri de un trecator, care a sunat la 112 si a anuntat Politia. Imediat, in zona au aparut echipaje ale Politiei si Jandarmeriei, care au inceput negocierile cu cel care ameninta ca se arunca de la inaltime. Omul, care lucra la o unitate de cofetarie-patiserie, si-a spus numele si adresa, dupa care a declarat ca este suparat pe patronul care nu i-a achitat salariul pe ultima luna si l-a dat si afara, astfel incat a ramas pe drumuri. El a amenintat ca daca nu este adus fostul sef, care sa-i dea banii si sa-l reangajeze, se arunca in gol, fiindca nu mai are nici de ce si nici din ce trai. Politistii i-au explicat ca nu-i pot aduce patronul pe sus la fata locului si ca oricum, nu se afla in pozitia de a-i impune acestuia ceva. Oamenii legii l-au sfatuit sa coboare si sa incerce sa se inteleaga cu patronul sau cu vorba buna, la sediul firmei, nu in centrul orasului, de pe stalp. Dupa circa o ora de parlamentari,omul a fost convins sa coboare de bunavoie, nu inainte de a se asigura, insa, ca n-o sa-l bata nimeni, pentru ca a dat bataie de cap atator forte de ordine.

Individul a scapat de internarea la Spitalul de Psihiatrie, asa cum li se intampla, de regula, celor care urca pe stalpul din centrul orasului, in mod de protest. El a fost  insa avertizat ca daca mai procedeaza in acest mod, va fi amendat.

Comentarii

comentariu

About the Author