Published On: lun, Aug 16th, 2010

Primarul Simionescu are de-a face cu oameni din ce in ce mai nervosi

Share This
Tags

*edilul-sef a constatat ca, in ultima perioada, tot mai multa lume este nervoasa si pusa pe reclamatii * nu este vorba doar de simplii cetateni, ci si de conducatorii unor firme sau institutii

Primarului municipiului, Aurel Simionescu, i se pune din ce in ce mai des rabdarea la incercare, de catre simpli cetateni sau sefi de institutii sau firme care vin cu reclamatii, plangeri sau pur si simplu au de comentat, cand li se da o dispozitie. Chiar daca, din fire, este un om echilibrat, Simionescu nu poate ca nu constate ca, in ultima perioada, climatul din jurul sau se degradeaza pe zi ce trece si-i vin in fata tot mai des oameni agitati, care trebuie potoliti. Edilul-sef spune ca este intampinat de astfel de persoane nervoase inca din holul institutiei, dimineata, cand vine la serviciu si nici nu apuca sa ajunga in birou, ca a primit deja cateva  sesizari de la oameni care isi reclama vecinii, pentru toate nimicurile: “La fiecare zi de audiente, 3-4 persoane vin sa reclame probleme cu vecinii. Ca e vecinul de deasupra sau dedesubt, de la bloc, sau ca este din dreapta sau din stanga, de la casa. Reclamatiile sunt dintre cele mai diverse, de la faptul ca unul si-a spart in perete o fereastra la baie si de acolo ii afecteaza intimitatea celuilalt, pentru ca se uita pe fereastra in curtea lui si-l vede, pana la faptul ca si-a schimbat acoperisul, sau ca si-a modificat gardul, sau alte lucruri de genul asta. La bloc, se plang de chestiuni legate de balcon, sau de recompartimentarea apartamentului. Cineva a venit la mine, ca are un vecin de 30 de ani si acum acela isi face izolatie termica si fiind pe hotar, nu i-a dat voie sa intre prin curtea lui, drept care ala s-a atarnat pe franghie, ca sa vina de sus in jos cu izolatia respectiva.

 Se ameninta unii pe altii, se injura unii cu altii, isi dau cu pietre unii in altii, deci lucruri de genul acesta. Eu intotdeauna i-am indemnat la liniste si la calm, dar constat ca stand de ani de zile impreuna, au ajuns la o situatie din asta ca la 80 de ani sa se duca prin judecati, pentru faptul ca i-ar fi trebuit jumatate de metru sau un metru, ca sa umble sa-si faca izolatia. Nici celalalt, evident, nu e usa de biserica, dar legaturile acestea interumane vad ca tind sa se degradeze si foarte multi vin la primar sa le rezolve, dar sunt relatii intre ei, intre privati si solutiile sunt in curtea lor, asta incerc sa le spun. Nu va mai spun ce se intampla cu asociatiile de proprietari, care cred ca cineva trebuie sa le faca dreptate in relatiile cu locatarii din blocurile respective”.

Simionescu a constatat, insa, ca si relatiile dintre firme se tensioneaza pe zi ce trece: “O situatie tensionata se manifesta si in cadrul relatiilor intre firme. Ceea ce acum vreo 2-3 ani de zile parea un lucru normal, adica sa lucreze si sa faca o activitate cum e aceea de salubrizare si sa se plateasca la 30, 60 sau 90 zile, acum nu se mai intampla; instantaneu, niste datorii vechi au devenit extrem de presante, dupa ce ele au fost lasate ani de zile asa, in stand-by, instantaneu, anumite relatii intre conducatorii firmelor se deterioreaza, instantaneu, cautam vinovati, in loc sa gasim solutii pentre a rezolva problemele. Ma refer la cei de la ECO si  Tracon. Si cei de la regia de apa, spre exemplu, ca am de schimbat o serie de capace de canalizare si  ani de zile se schimbau, dar, mai nou, se pune problema ca de ce se fura capacele. Sigur, au dreptate si ei, ca de ce se fura, dar, pana la urma, intai trebuie sa inlocuiesc si dupa aceea sa vad alte lucruri, ca daca pica cineva in canalizarea aia, nu stiu cine raspunde. Nu refuza sa puna alte capace, dar formula de reactie nu mai este aia veche, obisnuita, nu, comenteaza ca “da, dar stiti ca iarasi au furat de acolo”, “mai, au furat iarasi, du-te si pune-l, decat sa stam atata la povesti!”. Nu vreau sa spun ca sunt agresivi, dar reactia pe care o au la o anumita problema nu mai e aceeasi care era acum un an sau doi, e o reactie mai nervoasa, toata lumea este agitata, toata lumea este suparata. Eu constat o stare din asta de tensiune care se accentueaza si de aceea, de multe ori, chiar daca dvs spuneti altceva, eu ii indemn la calm, la intelegere, sa se aseze la masa discutiilor, pentru ca nu blocandu-ne unii pe altii, sau stand cu parul la poarta, ca sa nu intre vecinul cumva prin curte, ca sa-si rezolve o problema la casa lui, se vor rezolva problemele”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-