Published On: mar, Aug 31st, 2010

Prevenirea criminalitatii in mediul rural – o prioritate pentru politistii braileni

Share This
Tags

* in luna august s-au organizat patru intalniri intre politisti si reprezentantii administratiei publice locale, pe tema prevenirii criminalitatii

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a organizat in luna august patru intalniri cu primarii si sefii de post din comunele judetului Braila, pe tema masurilor de prevenire a criminalitatii. La intalniri au luat parte adjunctul inspectorului sef IPJ, subcomisar Valentin Dorin Condruz, seful Serviciului de Ordine Publica, comisar-sef Dumitru Budes si reprezentanti ai structurii de analiza si prevenire a criminalitatii. Din partea Jandarmeriei locale, a fost invitat la aceste activitati prim adjunctul inspectorului sef, maior Ilas Mihai Marius.

„Avand in vedere faptul ca la nivel local a fost identificata ca si prioritate de actiune prevenirea furturilor din locuinte si anexe gospodaresti in mediul rural, tema centrala a fost reprezentata de stabilirea vulnerabilitatilor specifice fiecarei comunitati locale, referitoare la stabilirea si mentinerea unui climat de ordine publica care sa confere siguranta cetatenilor. O atentie deosebita a fost acordata solutionarii, prin eforturi comune, a problemelor identificate cu privire la infractionalitatea contra patrimoniului. Pe fondul activitatilor specifice fiecarui sezon agricol, in mediul rural au loc o serie de infractiuni contra patrimoniului. Este vorba atat despre furturile din locuinte, cat si despre cele din anexele gospodaresti sau chiar a furturilor de pe terenurile agricole. In acest sens, primarii, impreuna cu politistii, au fost invitati sa identifice punctele vulnerabile la nivelul fiecarei comunitati locale si totodata, impreuna au propus solutii pentru prevenirea situatiilor in care acestea se pot transforma in adevarate probleme.

La fiecare intalnire a fost prezentata o situaţie succinta a infractionalitatii, in scopul conturarii unei imagini de ansamblu referitoare la amploarea si tipologia actului infractional la nivelul fiecarei comune. Aceste intalniri au fost considerate ca necesitate a crearii si mentinerii unor adevarate punti de comunicare intre oamenii legii si autoritatile publice locale. Semnalarea imediata a oricarei disfunctionalitati care poate reprezenta un pericol pentru siguranta cetatenilor conduce la organizarea unei interventii specifice cu caracter preventiv”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de purtatorul de cuvant al IPJ Braila, insp. Jenel Sogor.

In opinia oamenilor legii, problemele referitoare la infractionalitate, care apar in cadrul oricarei comunitati, nu trebuie asumate doar de catre politist, ci de intreaga  comunitate locala si de reprezentatii autoritatilor publice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-