Published On: joi, Aug 26th, 2010

Prefectura va contesta in instanta eliberarea din functie a vicepresedintelui CJ Giana Patrascu

Share This
Tags

* o spune presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, inainte ca hotararea cu pricina sa se aprobe in plenul Consiliului * el sustine ca, personal, ar desfiinta prin lege un post de vicepresedinte si unul de viceprimar la municipalitate

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este convins ca Prefectura va ataca in instanta viitoarea hotarare a Consiliului Judetean, privind eliberarea din functie a vicepresedintelui CJ Giana Patrascu (PDL). Stancu nu-si face insa probleme din acest punct de vedere si spune ca el, unul, nu va revoca hotararea despre care pare a fi sigur ca se va aproba marti, in sedinta Consiliului. Seful CJ ne-a declarat astazi ca nu stie exact motivatia prezentata de grupul de consilieri care a initiat proiectul de hotarare respectiv, insa banuieste ca este una politica, pentru ca legea permite acest lucru: “Nu ma ocup de asa ceva, de motivatie, e o dorinta a unor consilieri care vor sa puna pe ordinea de zi acest subiect, nu este initiativa presedintelui, din acest punct de vedere, conform legii, votul este politic, deci un vicepresedinte poate fi schimbat pe doua cai. Una se numeste eliberarea din functie si a doua se numeste sanctionarea lui din punct de vedere al comportamentului, al modului in care se achita de atributiile pe care i le da presedintele, atunci el poate fi schimbat numai pe motivatie. Partea celalalta, nu, aici este vot politic, ai fost ales pe vot politic ca vicepresedinte, tot pe vot politic spune legea ca poti fi schimbat. Hotararea poate sa fie atacata fie de persoana respectiva, fie de prefect, ceea ce se va intampla in cazul nostru, este clar, un lucru evident, ca prefectul nu este altfel decat politic, cine ne vinde noua gogosi ca… Stim ca o va ataca, nu este nicio problema, sa o atace, pentru ca eu de revocat nu pot sa revoc asa ceva, pentru ca este vointa unor consilieri, e o noua majoritate, e dreptul lor sa faca lucrul asta. Cum voi vota eu, voi vedea, mai e pana atunci, dar in orice caz, impotriva nu cred ca o sa votez”.

Intrebat daca initiativa acestui proiect de hotarare apartine unor consilieri PSD, Stancu a raspuns: “Nu, unor consilieri PNL, care probabil vor apela si la unii colegi de la PSD si la Consiliul Judetean si la Primarie, ca sa obtina majoritatea”.

Stancu a mai declarat ca, in opinia sa, n-ar fi nicio problema daca ar ramane cu un singur vicepresedinte la Consiliu, iar Primaria ar avea un singur viceprimar. In orice caz, el a lasat sa se inteleaga ca si daca va lucra cu un al doilea vicepresedinte, atributiile acestuia vor fi unele de importanta secundara: “Sa nu fie dansii ingrijorati, ca nu sesizez nicio deosebire daca am un vicepresedinte in plus sau in minus, chiar eu as fi desfiintat prin lege un vicepresedinte si un viceprimar. Din punctul meu de vedere, daca pe mine m-ar lasa, da, asa as face, pentru ca daca tot vorbim de economii, ca daca punem pe cineva sa scrie, care a stat pe scaunul  respectiv, nu stiu daca stie sa scrie doua-trei fraze, sau sa ne spuna daca a avut vreo initiativa. Dar n-are nicio legatura cu votul politic…”.

Intrebat daca liberalul Catalin Boboc va fi noul vicepresedinte CJ, asa cum s-a propus din partea PNL in urma cu ceva timp, seful CJ a spus: “Nu noi suntem care decidem, ei se intrunesc in forurile lor si  pot desemna pe cine vor, e posibil sa fie si Catalin Boboc, nu este el presedintele lor, acolo? Probabil ca va reusi sa ia votul colegilor, in structurile lor de conducere. Indiferent pe cine numesc, eu il accept, nu am nicio problema. Majoritatea prerogativelor grele sunt la presedinte, nu poti sa dai Directia de Programe, Integrarea Europeana sau arhitectul-sef, nu poti sa le dai pe-astea, pentru ca sunt lucruri sensibile. Nu poti sa dai banii din mana presedintelui, ca daca eu as fi dat banii din mana, ne uitam in punga si nu gaseam nimic. La urma urmei, semnez pentru ele eu si am responsabilitate, nu vreau sa ma scarpin cu mana nimanui. Achizitiile raman la mine in continuare, deci problemele care sunt legate strict de bani raman aici. Restul…le discutam, avem o gramada, e Muzeul, Biblioteca, Scoala Populara de Arta, Centrul de Creatie, ceea ce inseamna Serviciul de monitorizare a serviciilor publice. E loc suficient pentru cine vrea sa munceasca, la Consiliul Judetean. Avem de unde sa dam atributii, numai sa-si faca treaba. Problema e daca vrea sa si-o faca sau nu, asta e alt subiect si daca are capacitatea s-o si faca”.

Potrivit surselor noastre, proiectul de hotarare cu privire la eliberarea din functie a Gianei Patrascu are un numar de 14 initiatori, printre care 7 sunt consilieri liberali, iar restul sunt social-democrati.

Precizam ca daca Giana Patrascu va ataca in instanta hotararea de Consiliu – asa cum a declarat ca va face -, ea va poate cere si suspendarea aplicarii acesteia, iar instanta are dreptul sa decida asupra solicitarii respective. In schimb, daca hotararea CLM este atacata de Prefectura, aplicarea ei este suspendata automat, iar Patrascu isi va putea continua mandatul, pana la transarea chestiunii in instanta. Avand in vedere atitudinea presedintelui CJ Gheorghe Bunea Stancu in mandatul trecut, fata de “rebelul” Gheorghe Chiru, la vremea aceea, vicepresedinte CJ, este de asteptat ca daca Patrascu isi va mai pastra postul o vreme, sa ramana fara masina, fara telefon de serviciu si mai important, fara atributii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-