Published On: mar, Aug 31st, 2010

Personalul de la Spitalul Judetean de Urgente Braila a scapat, deocamdata, de evaluarea profesionala

Share This
Tags

* o comisie formata din reprezentanti ai conducerii si ai sindicatului cauta solutii pentru incadrarea cu salariile in suma – limita de 35 miliarde lei vechi * angajatii sunt dispusi sa accepte reduceri de salarii, numai sa nu se faca disponibilizari * decizia privind varianta pe care se va merge, pentru reducerea cheltuielilor de personal, se va lua pana joi, intr-o comisie paritara

Angajatii Spitalului Judetean Braila au obtinut o victorie in lupta cu conducerea unitatii, pentru a impiedica disponibilizarea catorva sute de persoane. Dupa declaratii in forta din partea sefului Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu si amenintari cu instanta, dinspre sindicate, partile au ajuns la concluzia ca este mai bun dialogul, in care fiecare sa lase de la el cate putin si sa se ajunga la un compromis agreat si de unii si de altii. Un prim semnal din partea CJ ca se doreste dialogul si se cauta o modalitate de lucru de comun acord a fost revocarea, astazi, a hotararii de Consiliu prin care se stabilea noua organigrama a Spitalului Judetean, care implica si disponibilizari masive de personal. Tot astazi, dupa ce plenul Consiliului a votat revocarea hotararii amintite, a inceput sedinta  comisiei paritare infiintate pentru a gasi o solutie de compromis, in legatura cu incadarea cheltuielilor de personal in limita de 35 miliarde lei vechi.

Stancu a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca este dispus sa accepte orice solutie va gasi aceasta comisie, indiferent ca este vorba despre concedieri sau reduceri de salarii: “Nu stiu care va fi solutia finala. S-a format o comisie paritara, 8 persoane de la sindicate, 8 de la conducerea spitalului, se va lua in calcul fiecare sectie, avand la dispozitie normativul de personal si vor gasi solutii legale pentru a se incadra in limita de buget. Acolo sunt multe defectiuni, dupa ce am reparat la Corpul A partea de alimentare, care era vai de mama ei, acum apar probleme si pe circuit; daca de ani de zile nu s-a umblat deloc…  Actualii manageri, cu echipa pe care am numit-o, trebuie sa isi intre in atributiuni, sa nu astepte cineva sa se duca Stancu sa faca ordine la Spitalul Judetean. Eu pot sa fac strategii acolo, putem vorbi despre a ajuta din punct de vedere imobiliar si al dotarii spitalului, dar nu putem sa le facem treaba lor.

Nu stiu daca vor fi sau nu disponibilizari, am spus ca s-a format o comisie care va analiza situatia actuala. Daca ei gasesc o solutie sa nu se faca disponibilizari, eu o salut. Nu doresc sa avem disponibilizari neaparat la Spitalul Judetean, eu doresc sa ma incadrez intr-o suma care sa ii permita sa functioneze si asta au fost de acord si sindicatele si au semnat procesul verbal”.

Intrebat ce semnificatie are revocarea organigramei, la care s-a procedat astazi, seful CJ a spus: “Revocarea inseamna ca se revine la organigrama si la statul de functii, dupa ce ei gasesc o solutie legala, fie legata de comprimarea personalului, poate de concedieri, poate de rediscutarea sporurilor, astfel incat si sindicatele sa fie de acord si cei din partea manageriala sa poata faca sa functioneze spitalul in parametri cat de cat normali”.

Stancu a mai precizat ca deocamdata, s-a renuntat la ideea evaluarii angajatilor, insa ea poate fi repusa pe tapet, daca se va stabili ca sunt necesare disponibilizari: “Evaluarea in niciun caz n-o fac eu, o face tot partea executiva, trebuie sa-i intrebati pe ei, dar asa cum vad eu lucrurile din procesul verbal, nu se mai discuta despre evaluare. Daca se va ajunge la faptul legat de disponibilizari, atunci probabil ca vor gasi o metoda unanim acceptata, poate evaluarea profesionala numai cu partea  de medici sefi de sectie, poate o combinata intre evaluarea profesionala si cea teoretica, pe baza de grila, deci vor trebui, conform contractului colectiv de munca, sa fie de acord  si ei. Lucrurile in forta nu o sa duca la rezultatele pe care mi le-as fi dorit, care sunt radicale, dar avand in vedere ca avem contract colectiv de munca, trebuie sa ne incadram si sa incercam sa coabitam, in interesul populatiei, pentru avea un act medical mai aproape de ceea ce isi doresc cetatenii”.

Presedintele CJ a mai spus ca exista si o limita de timp pentru a ajunge la un acord, respectiv joi, la ora 15, pentru ca “timpul trece si leafa merge”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-