Published On: lun, Aug 30th, 2010

O noua batrana gasita moarta in casa

Share This
Tags

* de aceasta data, este vorba despre o batranica de 84 de ani, care locuia intr-un bloc de pe Bulevardul Independentei

Politistii braileni au descoperit astazi un nou cadavru al unui batran, intr-un bloc din Braila . Oamenii legii au fost chemati prin apelul 112 de locatarii blocului D4 de pe Bulevardul Independentei, disperati din cauza mirosului pestilential ce iesea dintr-un apartament de la parter. Locatarii au povestit ca au sunat la sonerie si au batut la usa locuintei de mai multe ori, insa nu a raspuns nimeni, ceea ce i-a facut sa banuiasca faptul ca proprietara, o femeie de 84 de ani, ar putea sa fie decedata in casa. Banuiala oamenilor a fost confirmata, atunci cand politistii au reusit sa intre in casa si au descoperit trupul femeii intins pe pat, in sufragerie.

Stanca Vasilache locuia singura, dar era vizitata saptamanal de cateva nepoate care ii aduceau de mancare si se asigurau ca nu are probleme grave de sanatate. Locatarii spun ca pensionara era destul de activa si iesea zilnic sa se plimbe, insa, de patru zile, nu a mai fost vazuta de nimeni. Oamenii nu s-au ingrijorat, insa, pentru ca seara se vedea din strada ca in apartamentul femeii este lumina. De doua zile, insa, in holul blocului a inceput sa se simta un miros urat, iar astazi, acesta a devenit atat de puternic, incat locatarii abia puteau respira cand intrau in scara.

“Chiar zilele trecute imi spunea ca ii este teama sa mai stea singura. Nu ca presimtea ceva, ea nu vorbea de moarte niciodata, cand a vazut ca eu mi-am pregatit ce-mi trebuie, ca la varsta mea… dansa mi-a spus “ce te gandesti dumneata la moarte?” “Pai dar trebuie si asta, asa cum ne-am nascut, trebuie sa si plecam!”, i-am spus eu”, ne-a declarat Anica Bondei, una dintre vecine.

Locatarii ne-au povestit ca batranica era uituca si in ultima perioada, factorul postal nu ii mai dadea pensia decat de fata cu martori, pentru ca, in urma cu cateva luni, Stanca Vasilache s-a plans ca nu-si mai aminteste ce a facut cu banii de pensie, iar postasul nu a vrut sa fie banuit de ceva. Mai mult, femeia uita unde si-a pus actele si alte diferite lucuri din casa, astfel incat nu de putine ori, vecinii o ajutau sa gaseasca ceea ce cauta.

“Era o femeie linistita, batrana, care abia se mai misca. Era bolnava de multa vreme, dar iesea, isi facea cumparaturile, era activa. Eu nu am mai vazut-o de vineri”, ne-a spus o alta vecina.

Rudele anuntate de politisti au fost socate sa afle ca pensionara era moarta de cateva zile. Ele ne-au declarat ca o nepoata a venit sa o viziteze sambata, dar a crezut ca totul este in regula, atunci cand o femeie le-a spus ca a vazut-o pe batrana cu cateva minute mai devreme la un chiosc.  “Avea probleme de sanatate de zeci de ani, cu mintea, ca incolo, asa, nu prea avea probleme. Sambata a venit o verisoara de-a mea sa o viziteze, dar n-a raspuns nimeni la usa si pe ea a indus-o in eroare, ca batrana era prietena cu cineva de aici, de la un chiosc si s-a dus acolo si a intrebat de ea si vanzatoarea zice “a venit, a cerut un pahar de apa si a plecat”. De aceea, nu a mai cautat-o, a crezut ca e bine”, ne-a spus una dintre nepoatele decedatei.

Pentru ca batrana nu avea urme de violenta pe corp, politistii au concluzionat ca este vorba despre o moarte naturala si le-au permis rudelor sa se ocupe de inmormantare, fara sa mai faca autopsia cadavrului.

Comentarii

comentariu

About the Author