Published On: mar, Aug 24th, 2010

Nu exista nici bani si nici capitol bugetar pentru dotarea scolilor cu detectoare de fum

Share This
Tags

* este precizarea pe care a facut-o astazi primarul municipiului, Aurel Simionescu * acesta spune insa ca, pana la finele anului, se vor putea monta in unele scoli, in spatiile cu risc ridicat de incendiu, asemenea senzori

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este de acord ca trebuie sa se ia toate masurile posibile pentru a evita izbucnirea unui incendiu in scoli insa sustine ca, deocamdata, chiar daca ar exista banii necesari achizitionarii de detectoare de fum, nu exista capitol bugetar pentru sa ceva, deci nu se pot aloca fonduri cu aceasta destinatie. Ca atare, Simionescu este de parere ca, pentru inceput, trebuie sa se merga in principal pe verificarea instalatiilor electrice din scoli, iar daca va fi cazul, senzorii de fum vor fi montati in punctele cu risc mai mare de incendiu, precum laboratoarele de chimie, fizica sau cele de electrotehnica: “Astazi nu exista fondurile necesare si in plus, trebuie sa avem si o prevedere bugetara pentru asa ceva. Am avut si o discutie cu domnul inspector scolar general, este interesant de vazut pentru inceput locurile cu potential din acest punct de vedere, in general laboratoarele, poate cele de electrotehnica, dar si de fizica, chimie, pentru ca incendiul poate sa apara nu numai de la instalatia electrica, ci si de la diverse experimente care se pot produce. Trebuie sa identificam aceste locuri si care ar fi investitia necesara pentru ele, dupa care sa incercam sa extindem, daca este cazul, aceasta formula. Dincolo de monitorizarea propriu-zisa, trebuie sa avem si locul din care se poate interveni, nu putem numai sa sesizam ca exista ceva. Dar in primul rand, cred eu, trebuie sa vedem ce s-a intamplat in aceasta perioada cu reviziile pe care noi trebuie sa le asiguram la instalatiile electrice, in mod deosebit la laboratoare; in aceasta perioada, in care se face curatenie, trebuie avut in vedere si lucrurile astea. Trebuie sa prevenim, sa vedem cum functioneza aparatura pe care o avem la dispozitie, pentru ca in timp, in scoli s-au montat diverse tipuri de  aparate, inclusiv calculatoare, fiindca un calculator care functioneaza nu consuma mare lucru, dar cand am o retea de 20-30  de calculatoare, deja trebuie sa am o astfel de problema. In plus, multe scoli au deja camere de luat vederi, care monitorizeaza ce se intampla in interiorul scolii, in general deci putem sa vedem si aceste sisteme cum functioneaza si cum pot ele sa previna eventuale evenimente de acest tip, sau daca nu sa le previna, macar atunci cand apare un asemenea eveniment, cum se poate diminua efectul, sa nu intervenim dupa ce a ars totul”.

Primarul spune ca, pana la finele anului, cu certitudine se vor putea monta detectoare de incendiu, “dar probabil ca nu in toate scolile si nu peste tot”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-