Published On: vin, Aug 20th, 2010

Nu angajatii Primariei sunt slabi, ci sefii care nu stiu ce sa le ceara!

Share This
Tags

* este comentariul consilierului municipal PSD Sorin Bosneag, la criticile aduse recent de viceprimarul Necula subordonatilor sai * Bosneag face referire si la fostul viceprimar Vasioiu, actual consilier al prefectului, despre care spune ca era ultima care sa vorbeasca  de municipalitate ca despre un “bordel administrativ”

Consilierul PSD Sorin Bosneag considera ca au gresit viceprimarii municipiului care, de-a lungul ultimelor doua mandate, s-au plans de angajatii din subordine si i-au jignit in diverse moduri. In opinia sa, nu angajatii sunt de vina cand nu merge treaba intr-o institutie, ci sefii care nu stiu ce sa le ceara si cum sa-i supravegheze, ca sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu: “Un principiu normal, zic eu, este acela ca salariatul face ceea ce seful lui ii cere. Daca seful lui nu stie  ce sa-i ceara, salariatul nu stie ce sa faca. Si cu asta cred ca am spus totul. Nu are nimic de-a face cu salariul. Eu va spun ca din intamplare am trecut printr-o perioada din asta, in care am preluat ceva. Eu eram venit din alta parte, ei erau mana stransa intre ei si cum sa spun, la ora actuala, inca am salariati de atunci. Dar salariatul, cat de nepregatit ar fi el, trebuie sa stii sa-l folosesti, sa-i ceri ce trebuie sa faca, sa-l urmaresti ce a facut si dupa aia sa iei masuri. Parerea mea este ca la ora actuala nu sunt oameni prosti in administratie, sunt oameni care, datorita unor conjuncturi, sunt mai slab pregatiti, sau poate mai bine pregatiti, dar n-au niciun interes sa munceasca, mai ales acum, cand s-au redus salariile. Daca tu, ca sef, stii ce sa le ceri si-i urmaresti daca au facut ce le-ai cerut, atunci nu mai ai motive sa te plangi, vina e a ta”.

Bosneag nu le da dreptate nici fostului viceprimar Daniela Vasioiu, care a catalogat Primaria drept un “bordel administrativ” si nici actualului vice, Stanel Necula, care a declarat ca nu are cine stie ce incredere in subordonatii sai, dintre care multi nu-si merita banii: “Mi-ati dat doua exemple pe care le stiu foarte bine si stiti parerea mea cel putin despre doamna viceprimar Vasioiu, cu bordelul dumneaei; era, poate, printre ultimii care putea sa faca afirmatiile  astea, dar asta-i treaba. Exact ce va spuneam mai devreme: in momentul in care stii ce sa-i ceri subalternului si urmaresti sa vezi  ce executa si cum executa, in conditiile in care nu a facut ce trebuie, il iei si-l bagi in consiliul de analiza, sau cum se numeste la functionarii publici si dupa aceea, iei masuri administrative de sanctionare. Daca dumnealor asteapta sa vina consilierii locali, sa faca sedinta, sa-i dea afara pe economistul X, pe juristul Y sau pe nu stiu mai care, se inseala, noi nu avem nicio putere prin lege sa facem treaba asta; administrativ, el e seful. Dar grija mare, pentru ca daca eu numai declarativ fac treaba asta, in instanta, ma castiga salariatul respectiv, pentru ca l-am dat afara. De-aia va spun, ori il pui la treaba, il urmaresti si ii arati daca a gresit si ii arati scris, nu verbal, ori, daca nu, te plangi, dai cu presupusul. Dar v-am spus, nu exista salariati slabi, nu exista  salariati prosti, nu exista salariati rai, exista sefi care nu stiu sa-i coordoneze”.

Intrebat daca el personal, in cazul in care ar fi platit cu 700 de lei – cum este platit un jurist in Primaria Braila – ar mai face ceva, in afara de a veni la serviciu, Bosneag a raspuns: “Eu as pune intrebarea altfel: as avea curajul sa ma duc in instanta, sa ma duc sa pledez pentru procese de miliarde de lei? Nu! Adica omul ala e platit cu 7 milioane lei vechi si el se duce in instanta, dar trebuie sa se pregateasca. Noi multe le vedem “domnule, ce face ala, se duce acolo si vorbeste!”. Nu, ala trebuie sa caute niste acte, trebuie sa munceasca, trebuie sa le interpreteze, sa le puna cap la cap, cateodata se mai loveste si de reaua credinta a unora sau a altora. Ori el se duce sa pledeze pentru un proces de cateva zeci de miliarde si vine avocatul parti adverse, care il vezi ca e imbracat la Londra, miroase a parfum nu stiu care si vine si amaratul asta, cu geanta lui jerpelita si se duce acolo si lupta-te tu cu ala!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-